26 / 04 / 2024

İşte yatırımla oturum izni veren Avrupa Ülkeleri!

İşte yatırımla oturum izni veren Avrupa Ülkeleri!

Avrupa Ülkeleri, ülkelerine yatırım yapacak iş adamlarını çekebilmek için oturma izni veriyor. Bize daha yakın Avrupa ülkelerinde yaşamak mümkün mü? Sizler için araştırıldı.



Avrupa ülkelerinde oturma izni konusuna geri gelecek olursak, Avrupa'da birçok ülke geçtiğimiz yıllarda yaşadığı ekonomik kriz sürecinden çıkışta gelirlerini arttırmak için oturum ve pasaportlarını da bir gelir kapısına çevirdiler. Özellikle ülkelerine yatırım yapacak iş adamlarını çekebilmek için cazip oturum imkanları tasarladılar. Peki, hangi ülkeler ne gibi şartlar sunuyor?


Yunanistan

İşte yatırımla oturum izni veren Avrupa Ülkeleri!


Kapı komşumuz Yunanistan, 250 bin Euro'luk gayrimenkul yatırımı yaparsanız oturma izni veriyor. Varlığın kaynağını da sorgulanmıyor. Ne olursan ol yine gel diyor. Yunanistan ne vaat ediyor? 5 yılda bir yenilenen süresiz oturum Vizesiz Şengen (Schengen) bölgesinde dolaşım. Komşuda oturum almanız için bekleme süresi: 3 ay.


Macaristan

İşte yatırımla oturum izni veren Avrupa Ülkeleri!


Allah kimseyi muhtaç düşürmesin, yıllarca bizi ülkelerinden attıkları için bununla övünen Macarlar bile şimdi paran varsa gel otur diyor. Burada oturum, komşu Yunanistan'dan biraz daha pahalı. Macaristan'dan oturum alabilmek için 300 bin Euro'luk oturum bonosu yatırımı yapmanız gerekiyor. Macaristan ne vaat ediyor? 5 yılda bir yenilenen süresiz oturum Vizesiz Şengen (Schengen) bölgesinde dolaşım. Macaristan'da oturum almanız için bekleme süresi: 2 ay.


Portekiz

İşte yatırımla oturum izni veren Avrupa Ülkeleri!


Avrupa'nın sonu, bize de uçakla en uzak ülkelerinden biri Portekiz. 5 saatlik bir uçak yolculuğu sonrasında ulaşabildiğiniz ülke iklim ve güzellik olarak beni en çok cezbedenlerden biri. Portekiz de yatırımla oturum veren ülkelerden biri. Üstelik ülke birçok farklı seçenek de sunuyor. Portekiz'in oturum menüsünde her keseye uygun bir şeyler var. 500 bin Euro'luk gayrimenkul yatırımı, 1 Milyon Euro'luk finansal yatırım 10 kişilik istihdam yaratacak işletme, 350 bin Euro'luk gayrimenkul yatırımı (30 yaş üzeri bina / kentsel dönüşüm bölgesi), 350 bin Euro'luk ARGE yatırımı, 250 bin Euro'luk sanatsal, mimari yatırım, tarihi eserlerin korunması yatırımı . 1. yıl 7 gün, 2-3 yıllarda 14 gün, 4-5 yıllarda 14 gün ziyaret zorunluluğu. Portekiz Ne Vaat Ediyor? Vizesiz Şengen (Schengen) bölgesinde seyahat özgürlüğü Portekiz’de yaşama, çalışma, eğitim 6 yıl oturum sonrasında vatandaşlık olasılığı.



Posta


Geri Dön