18 / 04 / 2024

İşte yeni Beyazıt Meydanı!

İşte yeni Beyazıt Meydanı!

Kentin sembol meydanlarından Beyazıt Meydanı’nın çehresini değiştirmesi ve düzenlemesi amaçlanan projeyle, İstanbul Üniversitesi’nin ana giriş kapısı ve Beyazıt Camii’nin de yer aldığı meydan restore ediliyor




İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınan bilgiye göre, Beyazıt Meydanı Projesi, fikir ve uygulama projesi olarak iki aşamada gerçekleştirildi. Proje, yoğun yaya ve taşıt trafiğine sahip meydanın, yayaların ve taşıtların duraksama gerekçelerinin yanı sıra halkın dinlenme, eğlenme, seyretme gibi fonksiyonları için çözümler geliştirmeyi amaçlıyor.


Meydan düzenlemesinin ilk etabında, yüksek araçların girişine izin vermeyen Darülfünun Altgeçidi yenilendi. Yüksekliği 2.90 metreden 4.70 metreye çıkartılacak altgeçidin ismi de Vezneciler Alt Geçidi oldu.


KURUL’DAN ONAY ÇIKTI


Beyazıt Meydanı Kentsel Tasarım Fikir Projesi 17 Nisan 2013 tarihinde İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Meydan Kentsel Tasarım Uygulama Projesi ise tamamlanmış olup kurum görüşleri alınmak üzere İstanbul 1 Numaralı Yenileme Alanı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ve 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne gönderildi. Proje kapsamında, meydandaki mülkiyeti belediyeye ait olan dükkânlar yıkılacak. Civarda dükkânı olan esnaflara yıkım için tebligat gönderildi. Proje ile dükkânların bulunduğu alanların da Beyazıt Meydanı’na katılması planlanıyor.




HaberTürk


Geri Dön