23 / 04 / 2024

İşte yeni dekorasyon trendleri!

İşte yeni dekorasyon trendleri!

Her mevsim dekorasyon trendleri değişiyor. Ancak çok radikal değişiklikler olmadığı sürece bir yazlık evin çok demode kalması mümkün değil ama yine de yenilikleri bilmekte fayda var.



Bu yaz geçtiğimiz yazdan çok farklı renkler öne çıkmış değil. Yine kobalt ve gök mavisi ile sarı en çok tercih edilen renkler. Onlara bir de açık ve soluk gri, çarpıcı koyu turuncu ve 'Elma şekeri kırmızısı' eklendi. Sarı zaten çok uzun zamandır yükselişte. Sarı ile birlikte tarçın, kiremit tonları ve vizon renginin yerini bu yıl gri ve tonları aldı. Çarpıcı renkleri nötralize etmekte çok iyi olan gri, sarı ve maviye de çok yakışan bir renk.


PİRİNÇ KRALLIĞI

Birkaç yıldır en çok tercih edilen metal olan pirinç bu yıl da yerini koruyor. Metal aksesuar tercih edecekseniz pirinç ya da pirince yakın bakır tonlarını tercih edebilirsiniz. Bu yıl, dış mekan mobilyalarının ev içinde kullanılması trendi dikkat çekiyor. Salonda hasır koltuklar, muz yaprağından dev saksılar, kâseler, rattan sehpalar, sepet aydınlatmalar ve bambu dekoratif ürünler kullanabilirsiniz. Böylece iç ve dış mekân arasındaki geçişi de daha yumuşak bir hale getirebilirsiniz.


DOĞAL MATERYALLER

Renklerin en soluk halleri, ahşabın cilasız, ham hali, tüm materyallerin en sakin görünen versiyonları yükselişte bu yaz. Her şey soluk ve renksiz olmayacak tabii. Materyaller bu kadar cansız olunca onları canlandırma görevi aslında en parlak renk olan beyaza düşecek.


KÜÇÜK HEYKELLER

Yazlık ev dekorasyonunda öne çıkan belki de en önemli detay küçük heykeller! Kendinizi ve tarzınızı ifade etmenizi sağlayacak bu küçük heykeller, esprili ve eğlenceli aksesuarlar olarak evin her yerinde kendine bir yer bulabilir. Bir büst ya da yalnızca bir ayak, kâğıt ağırlığı ya da kitap tutacağı olarak bir işlev de üstlenerek evinize neşe katabilir.


BOHEM ŞIKLIK

Tığ işi örtüler, perdeler, makrome detaylar, tropik desenler, çiçek formları, yalın tasarımların yanı sıra kullanılan antika bir parça ile öne çıkan bohem tarzı, leopar desen ve altın görünümlü parçalarla daha da şık hale getirebilirsiniz.


KIRIK BEYAZ

Beyazın pek çok farklı tona sahip oluşu, dekorasyonda tahmin edemeyeceğiniz bir çeşitlilik yaratmanıza olanak sağlıyor. Bembeyaz bir duvarın önüne, farklı beyaz tonlarında seramik objelerle yapacağınız bir düzenlemenin evinize ne çok şey katacağını bir düşünsenize!


ÇİNİ TRENDİ

Zeminde bir değişiklik yapmayı, seramiklerinizi değiştirmeyi düşünüyorsanız bu yıl çini ve çini görünümlü seramiklerin yükselişte olduğunu da belirtmekte fayda var. Her tarzda dekorasyona kolaylıkla adapte edebileceğiniz çini desenlerini masa ve sehpa yüzeyi ya da mutfakta tezgâh arası olarak kullanarak eğlenceli bir görünüm sağlayabilirsiniz.


TREND


Devetabanı deseni

Bahar aylarından beri en çok gördüğümüz desenlerin başında gelen devetabanı deseni, stilize edilmiş formlarıyla daha da şık. www.vakko.com/Home


YENİLİK


Şeffaf şıklık

Altı rengarenk camlardan oluşan şık abajurlar, bu yaz evinize ışık ve renk katacak. Evinizi şenlendirecek seçenekler için www.sirca.com.tr'ye göz atın




Yasemin SAVCI/Sabah


Geri Dön