29 / 03 / 2024

İstihdamda şampiyon inşaat sektörü oldu!

İstihdamda şampiyon inşaat sektörü oldu!

İnşaat sektöründeki hareketlilik istihdama da olumlu yansıyor. Bu yıl yüzde 3.5 büyümesi beklenen inşaatta çalışan sayısı 1.95 milyon kişiye ulaştı. Böylelikle sektörde çalışan sayısı 111 bin kişi artış gösterdi.




Kentsel dönüşüm ve markalı konut projeleriyle yatırımlarını hızla artıran inşaat sektörü, ekonominin lokomotifi olmaya devam ediyor. Bu yıl yüzde 3.5 büyümesi beklenen sektörde çalışan sayısı, geçen yıla göre 111 bin kişi artarak 1.95 milyon kişiye ulaştı. Ancak inşaattaki hareketlilik bununla da sınırlı kalmıyor. 


20 BİN İLANDAN YÜZDE 6.2’Sİ İNŞAAT 

Kasım ayında verilen 20 bin 924 iş ilanından büyümenin itici gücü, yüzde 6.26 pay alarak şampiyon oldu. Eleman.net’in verilerine göre, inşaat sektörü, Kasım ayında en çok ilan yayınlanan sektörler sıralamasında ilk sırada yer aldı. Bir önceki yıla ilan sayı yüzde 4 artışla 20 bin 924’e ulaştı. Kasım ayında aldığı yüzde 6.26 pay ile ilk sırada olan inşaatı, güvenlik yüzde 6.05 ile ikinci, BT yüzde 5.78 pay ile ikinci üçüncü sırada takip etti. İnşaat, en çok başvuru yapılan sektörler sıralamasında ise yüzde 5.18’lik oranla 3’üncü oldu. En çok istihdam sağlayan sektörler sıralamasında aldığı yüzde 8.71 oranla istihdam liderliğini güvenlik sektörüyle paylaştı.


Başrolde iki sektör var


Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Eylül ayı işsizlik verilerine karşın, Kasım ayında istihdamda olumlu gelişmeler yaşandığını ifade eden Eleman.net Murahhas Üyesi Savaş Ünsal, Kasım ayında hem yayınlanan ilanlar, hem de işe yerleştirilen aday sayısı açısından bakıldığında, istihdamda hatırı sayılır bir hareketlik yaşandığını söyledi. Ünsal, şöyle devam etti: “Bu durum Eylül ayı işsizlik rakamlarının ortaya koyduğu olumsuz tabloyu ortadan kaldıran bir yaklaşım sunuyor. İnşaat sektörünün istihdamda oynadığı aktif rolünün bir kez daha altını çizmekte fayda var" dedi. 



Yeni Şafak


Geri Dön