29 / 03 / 2024

İstikbal Mobilya, dünya lideri olma yolunda!

İstikbal Mobilya, dünya lideri olma yolunda!

Avrupa"da mobilya sektöründe ilk kez ˜Mükemmellikte 5 Yıldız Yetkinlik Belgesi" alan İstikbal Mobilya, hedefine dünya liderliğini koydu. İstikbal Genel Müdürü Yiğit œHedefimiz 2023"te dünya liderliğiˆdedi



Kalite Kongresi"nin önceki gün gerçekleştirilen ödül töreninde bir ilki gerçekleştirerek Avrupa ve Türkiye"de mobilya sektöründe ilk kez œMükemmellikte 5 Yıldız Yetkinlik Belgesi alan İstikbal Mobilya, hedefine dünya liderliğini koydu. Halen sektöründe dünyada ilk 5 içinde yer alan İstikbal"in Genel Müdürü Mesut Yiğit, elde ettikleri 5 yıldıza inovasyon, kalite ve verimlilik sayesinde çalışanlarla el ele vererek ulaştıklarını söyledi. Yiğit œ2010 kalitede ektiğimizi hasat ettiğimiz bir yıl oldu. Hedefimiz 2023"te dünya lideri olmak dedi. Halen yurtiçinde bin 200, yurtdışında ise 200"ün üzerinde mağaza ile hizmet verdiklerini belirten Mesut Yiğit œPamuk ve polyester gibi ürünlerin fiyatlarında artış   olmazsa önümüzdeki yıl yüzde 10 büyüme bekliyoruz diye konuştu.

SEKTÖRDE EN FAZLA EĞİTİM BİZDE

İstikbal"in kalite yolculuğu hakkında bilgi veren Yiğit, tüm uygulamalarını Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) tarafından oluşturulan œMükemmellik Modeli şemsiyesi altında birleştirme hedefiyle çalışmalara hız verdiklerini anlattı. Yiğit ayrıca şirkette uygulanan 6 Sigma sayesinde çalışanlardan 3"ünün kara kuşak, 29"unun ise yeşil kuşak sahibi olduğunu ve halen bu kapsamda 62 proje yürütüldüğünü belirterek, bu sayede 2.2 milyon lira tasarruf sağlandığını anlattı. Sektörde en fazla eğitim veren kuruluş olduklarını belirten Yiğit œ3600 adam/saat eğitim verdik. çalışanlara 250 saat zorunlu eğitim veriyoruz dedi.

CİRONUN YÜZDE 80"İ MOBİLYADAN GELİYOR

Yiğit, ayrıca şirkette ˜Açık kapı günleri, şželale ve 5S yöntemi adını verdikleri sistemlerle sürekli iyileşme sağladıklarını anlattı. Türkiye"de TS EN 16001 Enerji Yönetim Sistem Belgesi"ni ilk alan şirket olduklarını da söyleyen Yiğit, 2013 yılına kadar Ulusal Kalite Ödülleri"ne de başvuru yapacaklarını söyledi. Mesut Yiğit, Boydak Grubu"nun toplam     12 bin çalışanı bulunduğunu belirterek œGrubumuzun cirosunun yüzde 80"i mobilyadan geliyor dedi.

Yeni marka yolda

İstikbal, Bellona, Deco, Mondi markalarıyla hizmet veren Boydak Grubu yeni bir marka üzerinde de çalışma yürütüyor. İstikbal Genel Müdürü Mesut Yiğit yeni markanın yurt dışına dönük olacağını açıkladı.

Her yıl ortalama 10 patent alıyoruz

 Mesut Yiğit halen 50"nin üzerinde patent ve faydalı model kayıtlarının bulunduğunu belirterek œHer yıl ortalama 10 patent alıyoruz dedi. Elektromanyetik dalgaları geçirmeyen ve ısıyı muhafaza eden iki ayrı yatak ürettiklerini de anlatan Yiğit, iddialı yeni bir ürün için de Japonya"ya patent başvurusu yaptıklarını ancak patent sonucu   gelene kadar ürünü açıklamayacaklarını söyledi.

Erbil"e de   fabrika kuruyor

İstikbal Genel Müdürü Mesut Yiğit halen Rusya ve Ukrayna"daki üretim tesislerine ilaveten Kuzey Irak"ta da üretim tesisi kuracaklarını söyledi. Yiğit tesisin Erbil"de olacağın ve mobilya üretimi yapacağını anlattı. Tesisin 10-12 milyon dolara mal olacağını söyleyen Mesut Yiğit, Arap coğrafyasında Türkiye"ye ve Türk ürünlerine büyük sempati olduğunu da anlatarak œBunda Türk dizilerinin de büyük etkisi var diye konuştu.
Star/YAşžAR KIZILBAĞ

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Kayserili mobilya devi Boydak'ın gözü İDO'da

İstikbal Regina mağazasının açılışına katılmak üzere Antalya'da bulunan Boydak Holding Üst Yöneticisi Memduh Boydak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkartılan İDO ile ilgili ihale dosyasını aldıklarını belirtti. Boydak, şunları kaydetti: 'Deniz ulaşımına gireceğiz diye söylentiler var. İDO ön tanıtım dosyası önümüzde. Henüz karar vermiş değiliz. Dosyayı aldık inceliyoruz. Bizim dışımızda bir sektör ama yine de inceliyoruz. İDO'nun ihale süreci başladı. Bir kaç aya kadar ihalesi yapılacak. İcra kuruluyla da bu konuyu henüz görüşmedik.''
Sabah


Geri Dön