20 / 04 / 2024

İstiklal Caddesi'nde kira metrekare fiyatı 240 euroya çıktı!

İstiklal Caddesi'nde kira metrekare fiyatı 240 euroya çıktı!

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi JLL'nin raporuna göre perakendecilerin gözdesi İstiklal Caddesi'nde kira bir yılda yüzde 6.7 arttı. 100 metrekarelik bir mağazanın aylık kirası ortalama 24 bin Euro'ya yükeldi.



Türkiye'nin en değerli caddeleri İstiklal ve Bağdat oldu. JLL Türkiye Perakende Pazarı Raporu'na göre istiklal Caddesi'nde 100 metrekarelik bir mağazanın aylık kirası ortalama 24 bin Euro'ya çıkarken, İstiklal Caddesi'ni sırasıyla Bağdat Caddesi ve Nişantaşı izledi. Rapora göre perakende sektörünün İstiklal ve Bağdal caddelerine yönelik talebi aıtıyor. Bu yılın 3. çeyrek sonu itibarıyla İstiklal ve Bağdat caddelerinde kira bedelleri bir önceki yıla kıyasla yaklaşık yüzde 6.7 artış gösterdi. 


ARTIŞ TRENDİ SÜRECEK 

Bu iki caddede birincil kira arzında metrekare fiyat ortalaması 240 Euro oldu. Yüz metrekarelik bir mağazanın aylık kira bedeli 24 bin Euro'yu buldu. Ortalama kira bedeli 200 Euro civarında olan Nişantaşı bölgesi. Lüks markaların en önemli merkezi olmaya devam etti. Raporda 2015 yılında istiklal,Bağdat, Bahariye caddeleri ile Nişantaşı ve Beşiktaş Çarşı'da kira bedellerindeki yükseliş trendinin süreceği öngörüldü. Alem dağ ve Nispetiye caddelerinde ise fiyatların mevcut seviyelerini muhafaza edeceği tahmin edildi. 


Habertürk 


Geri Dön