28 / 03 / 2024

İstiklal Tanıtım Merkezi yıl sonunda bitecek!

İstiklal Tanıtım Merkezi yıl sonunda bitecek!

Kurtuluş Savaşı'nın yeniden canlandırılacağı 26 Ağustos İstiklal Tanıtım Merkezi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar'da hayata geçiriliyor. İşte yıl sonunda bitecek merkezden fotoğraflar...



İstiklal Tanıtım Merkezi giriş kat görünüşü 


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar’da inşa edilen ve yılsonunda tamamlanacak “İstiklal Tanıtım Merkezi” ile İstiklal Harbi ve Cumhuriyetimizin kuruluşu adeta yeniden canlandırılacak.



Temelini Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu atmıştı


Afyonkarahisar’da 26 Ağustos Tabiat Parkı içerisine inşa edilen, Büyük Taarruz ve Kurtuluş Savaşı’nın bütün gerçekliği ile anlatılmasını ve o günkü şartların çok daha iyi anlaşılmasını sağlayacak olan 26 Ağustos İstiklal Tanıtım Merkezi’nin temelini 18 Temmuz 2014 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu atmıştı.


Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatı ve takipleri ile 2011 yılında planlama ve hazırlık çalışmalarına başlanan İstiklal Tanıtım Merkezi ile milli mücadele dönemi panoramik sunum tekniği ile ziyaretçilere anlatılacak.


İstiklal Tanıtım Merkezi yıl sonunda bitecek!


Bu yıl sonunda tamamlanacak


Projenin bu yılsonunda tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade eden Prof. Dr. Eroğlu ise “İnşa ettiğimiz İstiklal Tanıtım Merkezi, özellikle gençlerimizin İstiklal Harbi’ni daha iyi anlaması ve kavraması açısından çok önemli bir rol üstlenecek. Türk Milletinin varlığını devam ettirebilmesi maksadıyla, kendisini tarih sahnesinden silmeye çalışan güçlere karşı ekonomik, siyasi, kültürel, askeri alanda vermiş olduğu topyekûn mücadele bu merkezde panoramik müze tekniğiyle anlatılacak” diye konuştu.


İstiklal Tanıtım Merkezi yıl sonunda bitecek!


“Dünyada böyle bir merkezin örneği çok az”


Dünyada panoramik sunum tekniği kullanan böyle bir merkezin çok az örneğinin olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “ Bu merkezde İstiklal Harbi, yağlı boya tablolarla tasvir edilecek. Üç boyutlu resimler sesli olarak desteklenecek. Bu sayede burayı ziyaret edenler vatandaşlarımız Büyük Taarruzu, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni adeta o an yaşıyormuş gibi izleyebilecek, orada nasıl bir destan yazıldığını bütün ihtişamı ve trajedik boyutları ile görme şansı bulacak. Bu merkezle insanlarımız milli mücadelemizi adeta yeniden yaşayacak” dedi.


İstiklal Tanıtım Merkezi yıl sonunda bitecek!


“Türkiye’nin İlk Üç Boyutlu Milli Mücadele Gösteri Merkezi”


Önemli tarihi hadiseleri ve zaferlerimizi görsel bir anlatımla kısa sürede temsil etmenin en etkili yolunun panoramik müze tekniği olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, inşaatı devam eden Türkiye’nin ilk üç boyutlu milli mücadele gösteri merkezinin, geçmişi geleceğe taşımak bakımından büyük önem arz ettiğini de sözlerine ekledi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı


Geri Dön