26 / 04 / 2024

İstinyePark'taki YSL ve Celine mağazaları kapandı

İstinyePark'taki YSL ve Celine mağazaları kapandı

İstinyePark'taki lüks markalar caddesinde Ocak ayında Yves Saint Laurent ve Celine mağazaları kapandı.



Ancak 70 markanın girmek için sırada olduğu caddedeki bu mağazalar hemen tutuldu. YSL'nin yerine Demet Sabancı Çetindoğan'ın Türkiye'ye getirdiği Gianfranco Ferre, Celine'in yerine ise Miu Miu açılacak.

Yves Saint Laurent (YSL) ve Celine markaları “fazla iş olmadığı” gerekçesiyle İstinyePark'taki lüks caddeden ayrıldı. Ancak, Armani Jeans, DKNY Jeans, Dolce&Gabbana, Gucci, Burberry, Chloe, Louis Vuitton gibi dünya markalarının butiklerinin olduğu İstinyePark'taki lüks caddeye girebilmek için 70'ye yakın yerli ve yabancı marka sıra bekliyor. Ocak ayında kapanan YSL'nin yerine Ferre, Celine'in yerine ise Prada Group markalarından olan Miu Miu açılacak.

İstinye Park'ın ortaklarından Zafer Kurşun, global krizin lüks tüketim üzerinde çok etkili olmadığını belirterek, “60-70 civarında yerli ve yabancı marka İstinyePark'a gelmek için bekleme listesinde... Sadece YSL ve Celine gitti ama yerleri hemen tutuldu. YSL'nin yerine Ferre, Celine'in yerine ise Miu Miu açılacak. Prada zaten yer kiralamıştı. Açılış için hazırlıklarını yapıyorlar” diye konuştu.

Yaz başında açılıyor

İstinyePark yönetimiyle 24 Temmuz 2008'de protokol imzalayan Prada Group, ilk etapta İstinyePark ve Nişantaşı'nda mağaza açacak. İstinyePark'taki mağaza 300, Nişantaşı'ndaki 1.000 metrekare olacak. Bu iki mağaza için grubun 10 milyon euro yatırım yapacağı belirtilmişti. Üçüncü mağazanın ise Bağdat Caddesi'nde açılması planlanıyor. Prada Temmuz ayında, Miu Miu Haziran ayında müşterileriyle buluşacak.

Ferre'yi getiren Demsa Harvey Nichols'ı alıyor

Gianfranco Ferre markasını Türkiye'ye Demet Çetindoğan Sabancı'nın sahibi olduğu Demsa Group getiriyor. Hacı Sabancı‘nın kızı Demet Sabancı Çetindoğan, aile şirketi Bossa‘da çalıştıktan sonra eşi Cengiz Çetindoğan ile Demsa‘yı kurdu. Demsa‘nın Mothercare ile başlayan perakende yolculuğu bugün Ferre, Dolce&Gabbana, Just Cavalli, Guess gibi 15 lüks yabancı marka ile sürüyor. Moda kanalı Fashion TV‘yi de alan Çetindoğan, bugünlerde Unitim'in Türkiye'ye getirdiği Kanyon'daki Harvey Nichols'ı almaya hazırlanıyor. Gizlilik anlaşması imzalayan iki grup arasında görüşmeler devam ediyor. Demsa ilk Ferre mağazasını City's'de açmıştı.

Vatan

Geri Dön