29 / 03 / 2024

İstoç Saray Otel ve Alışveriş Merkezinin İnşaatı 4 yıl moladan sonra devam ediyor!

İstoç Saray Otel ve Alışveriş Merkezinin İnşaatı 4 yıl moladan sonra devam ediyor!

Kabası bitmiş projenin aylardır tamamlanamadığını gören Başbakan Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi ve 'çözüm' için iki tarafın anlaşmasını istedi. Büyükşehir Belediyesi ile anlaşma sağlayan İSTOÇ yönetimi de hemen inşaata başladı.



İstanbul Mahmutbey Yolu üzerindeki 35 katlı İSTOÇ Saray Otel ve Alışveriş Merkezi projesi inşaatı 4 yıldır tamamlanmayı bekliyordu. Kaba inşaatı 2010 yılında biten 127 metre yüksekliğindeki proje, İstanbul Toptan Ticaret Depolama ve Küçük Sanayi Toplu işyeri Yapı Kooperatifi (İSTOÇ) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan ruhsat sorunu nedeni ile çıkmaza girmişti. Kabası bitmiş projenin aylardır tamamlanamadığını gören Başbakan Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi ve 'çözüm' için iki tarafın anlaşmasını istedi. Büyükşehir Belediyesi ile anlaşma sağlayan İSTOÇ yönetimi de hemen inşaata başladı. 



HAKSIZ YERE BEKLETTİLER 



Projenin metroya yakınlığı ve kamuya bırakılacak terk alanları konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile sorun yaşadıklarını söyleyen İSTOÇ Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kemalbay, "4 yıl bizi haksız yere beklettiler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan boş binayı görünce görüntü açısından ve yatırımcı için sorun olacağını söyleyerek devreye girmiş. Biz de gerekli teşebbüslerde bulunduk ve sorun çözüldü. 

Otel bu yıl sonunda tamamlanacak" dedi. 


7 OTEL MARKASI TALİP 


Projeye arsa dahil 300 milyon dolar yatırım yapılacağını belirten Kemalbay, "4 yıl içinde bu bölge ciddi anlamda prim yaptı. Eskiden görüştüğümüz otel zincirlerinden yıllık 8-10 milyon dolar kira istiyorduk. Şimdi bu rakam 15 milyona kadar çıktı" dedi. 7 otel zinciri ile görüştüklerini belirten Kemalbay, haziran ortasında bir marka ile el anlaştıklarınıı dile getirdi. Projedeki 200 mağazalık AVM için de kiralama planladıklarını belirten Kemalbay, konsept bir alışveriş merkezi planlarını kaydetti. Kooperatif arsa üzerinde hayata geçen projenin tüm İSTOÇ üyelerinin ortak mülkü olduğunu belirten Kemalbay, üyelerin hissesi oranında kazanacağım ifade etti. 

2008'de yapımına başlanan İSTOÇ Saray Otel ve Alışveriş Merkezi, belediye ile yaşanan anlaşmazlık nedeniyle yarım kaldı. Yol üzerindeki 35 katlı kabası bitmiş binanın tamamlanması için Başbakan Erdoğan 'Sorunu çözün ve projeyi bitirin' talimatı verdi.

 

Dış cephesi yapılıyor 



İSTOÇ Saray Otel ve Alışveriş Merkezi ile ilgili giydirme cephe kaplama inşaatr ile çelik çatı ve dış duvar ihaleleri yapıldı. Dış cephe giydirme ihalesini kazanan Nasakoma firması çalışmalara başladı. İşin 10 ayda tamamlanması planlarınken, 2014 yılı içinde bitirilmesi öngörülüyor. Projenin alışveriş merkezi kısmının çelik çatı imalatlarının ve drş duvarlar ile çatr izolasyonlarrnın yaprlması için gerçekleştirilen ihaleyi ise Alter natif inşaat kazandı. Bu bölümdeki işlerin 2014 yılının ekim ayında tamamlanması bekleniyor. 

Nahit Kemalbay. 4 yıl boş bekleme nedeniyle binada hasar olduğu yönünde iddialar üzerine test yapürdıklarını ve sonuçların temiz çıktığım dile getirdi. 


Hürriyet 


Geri Dön