19 / 04 / 2024

İstwest'in yüzde 50'si dört günde satıldı!

İstwest'in yüzde 50'si dört günde satıldı!

Boyner'in ilk projesi İstwest'in yüzde 50'si dört günde satıldı. Projenin ortağı FerYapı'nm patronu Ramadan Kumova tekstilcilerin toptan alım yaptığını, 12 daire birden alanlar olduğunu belirtirken, Cem Boyner de "5 tane alalım dedim" diye ifede etti



Boyner'in ilk projesi İstwest'in yüzde 50'si dört günde satıldı. Projenin ortağı FerYapı'nm patronu Ramadan Kumova tekstilcilerin toptan alım yaptığını, 12 daire birden alanlar olduğunu belirtirken, Cem Boyner de "5 tane alalım dedim; 'Kotayı doldurduk' diye bana vermediler" dedi

Türkiye'de tekstil ve perakende denince akla gelen ilk markalardan biri Boyner Holding. 60 yıllık geçmişi olan dev kuruluş, şimdi bambaşka bir alana, gayrimenkul sektörüne de el attı. Altmyıldız'ın Yenibosna'daki eski fabrika arazisinde Fer Yapı ile ortak İstwest adlı 931 konutluk bir proje geliştirildi. Biz de Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner ve Fer Yapı'nm patronu Ramadan Kumova'yı bir araya getirip hem İstwest'i hem de bundan sonraki planlarına konuştuk.

Proje henüz satışa çıktı. Nasıl tepkiler aldınız

- R.K.: Henüz tanıtım yapmamamıza rağmen, satış ofisini ve oradaki hareketliliği gören herkes geldi, önemli bir tekstil piyasası var bölgede ve fabrikası olan insanların hemen hepsi aldı. Bir seferde 12 daire sattığımız oldu. Toptan alıyorlar. İlk 2 gün kuyruk oldu dışarıda. Kotayı aşınca satışı durdurduk bir süreliğine.

- C.B.: Çok göz önünde bir yer olması bu durumu tetikliyor. ilk etapta yüzde 10'unu satalım demiştik; ilk gün yüzde 15'i, iki gün içinde yüzde 35'i satıldı. Dört gün sonunda satış oranı yüzde 50'ye ulaştı.

MEKTUP YAZIP EV İSTEDİLER

C.B.: Ben geçen akşam talip oldum ama bana vermediler. "Yönetim Kurulumuz, bir de çocuklar için 5 daire" dedim, Ramadan bana "Ne kadar ciddi" dedi. Soğuk bir cevaptı; çünkü ilgi büyük. Şimdi bizim almamız doğru olmaz. Star City'de de böyle yaptık. AVM'nin yüzde-25'i kiralanmadan grup şirketlerimize yer seçmeyeceğiz dedik. Bu projede öyle. Bittiği zaman çok daha mutlu olacağız. Bunun kartvizitini gösterip yeni işlerin güvencesini, ön kabulünü sağlayalım. Bana gelen e-postalar, mektuplar var. "Benim param uğurludur, îlk ben alayım. İndirim yapın" demiş biri. Ne cevap vereceğimi bilmiyorum.
Beymen'de bazı ürünlerde personelin 3 ay alması yasaktır. Yeni bir şey deneniyor o sezon. Müşterinin duyup gelmesi için 30-40 gün gerek.  Çok iyi marka yaratıyorsunuz. Çarşı, Beymen, T-Box gibi örnekler ortada. Gayrimenkul sektöründe de böyle bir marka yaratma düşünceniz var mı - C.B.: Beymen Properties diye bir projemiz var. Onu geliştirebiliriz. 2008 krizinden ötürü rafa kaldırdığımız projelerimiz vardı. Bundan sonra yeni projeleri geliştiririz.

- R.K.: Gerçekten marka yaratmayı çok iyi bilen bir grupla çalışıyoruz. Korkarak başladım aslında.
- C.B.: Başlangıçta gerçekten korkutucuydu. Her şeye karışmak istedik. Musluklara bile... Bu kontratı Ramadan Bey başkası ile yapmaz.

* Netleşen yeni projeler var mı
- R.K.: Havaalanından Maslak'a kadar giden hatta ve E5'in civarında dolaşıyoruz. Uzaklara gidersem de Ege'de Marmaris'e kadar olan kısım ve Ayvalık'ta bir şeyler yapacağım.

'1995'tenberi bu heyecanı taşıyorduk'

* Bu arsayı neden satmayı değil de sürecin içinde olmayı tercih ettiniz
C.B.: Biraz da Star City'deki ortaklığımıza sadakatten oldu. Verdik gitti, ne yapılırsa yapılsın demedik. Orada da bir ortaklığımız var Ülker Grubu ile. Onların da bu arsayla ilgili..Herhalde bir gün iyi bir şey yapılır" diye hayalleri vardı. Orayı da bırakıp gidemezdik. Aslında Fer Yapı ile görüşene kadar böyle bir projeyi de derinleştirmemiştik. Aslında 1995'ten beri burada güzel bir gayrimenkul eseri çıksın heyecanmdaydık.
Habertürk/Menekşe Ataselim

 


Geri Dön