25 / 04 / 2024

İSU’dan 37,5 kilometrelik yeni altyapı yatırımı!

İSU’dan 37,5 kilometrelik yeni altyapı yatırımı!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Kartepe, Başiskele, Gölcük ve Karamürsel ilçelerinde toplam 37,5 km uzunluğunda içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısı inşa edecek




Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Kartepe, Başiskele, Gölcük ve Karamürsel ilçelerinde toplam 37,5 km uzunluğunda içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısı inşa edecek çalışmalara başladı. Kartepe Arslanbey’de devam eden proje bir yıl sürecek ve 6 milyon 700 bin TL’ye mal olacak.


MEVCUT HATLAR YETERSİZ KALIYORDU


Kartepe, Başiskele, Gölcük ve Karamürsel ilçelerine bağlı çeşitli cadde ve sokaklar üzerinde artan yerleşim alanları nedeniyle mevcut içmesuyu ve kanalizasyon hatları yetersiz kalıyor ve ekonomik ömrünü tamamlamasıyla birlikte arızalarda baş gösteriyordu. İSU Genel Müdürlüğü, dört ilçedeki yaşanan altyapı problemlerini çözmek için proje hazırladı. Bir süre önce başlanan proje kapsamında Kartepe’de 1.300 metre içmesuyu ve 8.100 metre kanalizasyon, Başiskele’de 10.319 metre içmesuyu ve 8.190 metre kanalizasyon, Gölcük’te 3.150 metre kanalizasyon ve 4.410 metre yağmursuyu, Karamürsel de 1.700 metre içmesuyu hattı yapılacak.


KARTEPE ARSLANBEY’DE ÇALIŞMA


Proje kapsamında yer alan Kartepe Arslanbey Kilisedüzü mevkiindeki yerleşim alanlarının kanalizasyonlarını toplamak için atıksu hattı çalışmaları yapılıyor. Yüksek rakımlı bölgede kanalizasyon borularının döşeme çalışmaları sürüyor.



BİR YIL SÜRECEK


Çalışmalar kapsamında Kartepe, Başiskele, Gölcük ve Karamürsel ilçelerine bağlı çeşitli cadde ve sokakların içmesuyu, kanalizasyon ile yağmursuyu hatları olmak üzere toplam 37,5 km altyapı inşa edilecek. Dört ilçenin altyapı eksikliklerini giderecek olan proje bir yıl sürecek. Bu yılın sonunda tamamlanması hedeflenen proje 6 milyon 700 bin TL’ye mal olacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön