18 / 04 / 2024

İSU'dan Yalova Altınova'ya teknik bakım desteği!

İSU'dan Yalova Altınova'ya teknik bakım desteği!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, komşu Yalova iline bağlı Altınova İlçe Belediyesinin işlettiği atıksu arıtma tesisi ile atıksu terfi merkezi ve kanalizasyon hatlarına teknik bakım desteği veriyor.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, komşu Yalova iline bağlı Altınova İlçe Belediyesinin işlettiği atıksu arıtma tesisi ile atıksu terfi merkezi ve kanalizasyon hatlarına teknik bakım desteği veriyor. 


YAZIN SU VERİLDİ


 İSU Genel Müdürlüğü, kuraklık nedeniyle yaz aylarında su sıkıntısı yaşayan Yalova'ya günlük 80 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak şekilde 10 bin m3 su verdi. Kurum, Altınova Belediyesi'ııiıı talebi doğrultusunda İzmit Körfezi'nin atıksulardan arındırılması için inşa edilen atıksu arıtma tesisi ile 3 adet terfi merkezi ve kanalizasyon hatlarının da bakımlarını yapıyor. İSU' nun deneyimli personeli tarafından yapılan çalışmalarda arıtma tesisinin arızi ve periyodik bakımı yapılarak terfi merkezlerinin mekanik aksamları ile pompalarının bakım ve onarımları yapıldı. 


ALTINOVA BAŞKANINDAN TEŞEKKÜR 

Yapılan çalışmalar nedeniyle Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Kaıaosmanoğlu ile İSU Genel Müdürü İlhan Bayram'ı ziyaret ederek ilçelerine verdikleri destekten dolayı teşekkür elti. Küçük bir ilçe olarak her zaman Büyükşehir Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Genel Müdür İlhan Bayram'ı ziyaret ederek teşekkür etti. 

Belediyesi ile İSU Genel Müdürlüğü'nün desteğini aldıklarını ifade eden Başkan Dr. Oral. "Sıkıştığımız zaman Büyükşehir Belediyesi ile İSU Genel Müdürlüğünle geliyoruz ve her zaman da destek görüyoruz. İlçemize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyoruz."dedi. 


KÖRFEZ BİZİM ORTAK NOKTAMIZ 

İzmit Körfezi'nin Altınova ile ortak noktaları olduğunu hatırlatan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu. "Bugün işlettiğimiz 18 adet atıksu arıtma tesisi ile Körfezimizde önemli temizleme çalışmaları yaptık. Bunun sonucunda balık türleri çoğaldı, mavi bayraklı plajlar açıldı. Körfez, Altınova ile bizim ortak noktamız. Orasını da bizim bir parçamız olarak görüyoruz. İmkanlarımız ölçüsünden desteklerimizi sürdiireceğiz."diye konuştu. 


BİLGİ VE TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞIYORUZ 

İçmesuyu ve atıksu arıtma alanında önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden İSU Genel Müdürü İlhan Bayram da, "İçmesuyu ve atıksu alanında önemli ilkler gerçekleştirdik. Bunların sonucunda İzmit Körfezi temizlendiği gibi Kocaeli'nin yaşam kalitesi arttı. Kurum olarak bilgi ve tecrübelerimizi de paylaşmaya önem veriyoruz. Bu bilgi ve tecrübelerimizi yerli ve yabancı belediyelerle de paylaşıyoruz, paylaşmaya da devam edeceğiz" dedi. 


Mavi Kocaeli


Geri Dön