29 / 03 / 2024

İSU’nun bütçesi 711 milyon!

İSU’nun bütçesi 711 milyon!

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İSU’nun 2016 yılı bütçesi görüşüldü. 2016 yılı için gelir bütçesi 600 milyon TL belirlenirken, gider bütçesi 711 milyon TL olarak belirlendi



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü Olağan Genel Kurul Toplantısı İzmit Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşti. 13 gündem maddesinin yer aldığı 2015 yılı İkinci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda İSU Genel Müdürlüğü 2016 Yılı Performans Programı, İSU Genel Müdürlüğü 2016 mali yılı gelir-gideri bütçesi, geçici işçiler için izin talebi, sözleşmeli kadroların talepleri görüşülerek karara bağlandı. İSU’nun 2016 yılı gelir bütçesi 600 milyon TL, gider bütçesi 711 milyon TL olarak belirlendi. İSU’nun 2016 bütçesini muhalefet kabul etmezken AK Partili meclis üyelerin oy çokluğu ile kabul edildi.


BOŞ TARAFLARIMIZI DOLDURACAĞIZ

Genel kurulun açılış konuşmasını gerçekleştiren İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, “Size bu güne kadar tüm rakamları sunduk ve rakamlarla sunum gerçekleştirdik. İSU denilince akla su geliyor. Arkamdaki sunumda bir su bardağı görüyorsunuz. Bardağın dolu tarafı var, boş tarafı var. Bakış açınıza göre bu durum değişiyor. Biz bu kurumun bir görevlisi olarak dolu ve boş taraflarımızı söyleyeceğiz. Boş taraflarımızı doldurmaya çalışacağız.


SCADA İLE SÜREKLİ İZLİYORUZ

Yaptığımız tespitlere göre uluslararası model kurum olduk. İzmit Körfezi’nde muhteşem bir dönüşüme imza attık. Atık suların yüze 99’u arıtılarak geri dönüştürüyoruz. Körfez’deki canlılık sayısı arttı. 81 milyon TL bedel ile Kullar’a 2. Bir tesisimizi açıyoruz. 42 Evler’deki Arıtma Tesisi’ni kapatacağız. Atık suları problem olabilecek büyük sanayi kuruluşlarını SCADA sistemi ile izliyoruz. Burada sadece arıtmaların yapılması yetmiyor, bu arıtmalar takip ediliyor ve sürekli izleniyor.


YIL İÇİNDE GERİ KAZANACAĞIZ

İzmit’te şebeke SCADA’sını oluşturacağız. Kayıp kaçağı büyük ölçüde engelleyecek olan bu sistem 11 milyon euroya mal olacak. 3 senenin sonunda bu proje kayıp kaçağı yüzde 44’ten yüzde 25’e indireceğiz ve yıllık 30 milyon TL civarında bir kar sağlayacağız. Projeye harcayacağımız toplam parayı bir yıl içerisinde geri kazanacağız. Yıllık 10 milyon metreküp suyun kaybını önlemiş olacağız.


600 MİLYON TL GELİR HEDEFLENDİ

Müşteri memnuniyetimiz şu anda yüzde 86 seviyesinde biz bunu ilerleyen günlerde yüzde 90 seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönem 600 milyon TL gelir hedefleyen önemli bir kadrodan oluşan bir kurum var. Ben hepinizin huzurunda Büyükşehir Belediye Başkanıma teşekkürlerimi sunuyorum.  Konuşmasının ardından İzmit Körfezi’nde yaşayan canlı sayısındaki artışın yeni çekilmiş video gösterisi izletildi.


MUHALEFET BÜTÇEYİ KABUL ETMEDİ

Ardından Muhalefet grubu CHP Byükşehir Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz ve MHP Büyükşehir Grup Başkan Vekili Vahit Eryılmaz İSU’nun 2016 yılı performans programını değerlenmdirdi. Konuşmasında CHP’li Yılmaz, “inandırıcı ve gerçekçi olmayan bu performans programına olumlu bakmıyoruz” derken MHP’li Vahit Eryılmaz ise  projenin artılarını ve eksiklerini belirtti. Eryılmaz, bütçeyi kabul etmediklerini ve bütçenin hayırlı olmasını ifade etti. Oylamaya sunulan bütçe AK Partili meclis üyelerinin çokluğu ile kabul edildi.


Demokrat Kocaeli 



Geri Dön