25 / 04 / 2024

İşverenlere de iş güvenliği eğitimi verilmeli!

İşverenlere de iş güvenliği eğitimi verilmeli!

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen İş İşten Geçmeden-İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi Tepekule Kongre Merkezi'nde başladı.Zirvede iş güvenliği konusunda çalışanlar yanında işverenlere de eğitim verilmesi gerektiği ifade edildi



İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) tarafından düzenlenen İş İşten Geçmeden-İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi Tepekule Kongre Merkezi'nde başladı. Zirvede iş güvenliği konusunda çalışanlar yanında işverenlerin de eğitime tabi tutulması gerektiği ifade edildi. Zirvenin açılışında konuşan İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, iş güvenliği konusunun Soma'daki maden faciası ve İstanbul'da 10 işçinin yaşamını yitirdiği inşaat kazasının ardından ülke gündemine tekrar oturduğunu anlatarak, "Türkiye'de günde ortalama 190 iş kazası meydana geliyor. Bir çalışanın dahi burnunun kanamasını önlemek görevi devlete, işverene, sendikalara, çalışanlara, hepimize düşüyor" dedi.

 

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça da mevzuat ve yasa değişikliklerinin iş kazalarının azalmasına yetmediğini ve işverenlerin de eğitime tabi tutulması gerektiği şeklinde bir özeleştiride bulundu: "Yaşadığımız son olaylar bu konuda bir sistem değişikliğine gitmemiz gerektiğini gösteriyor. Gelişmiş ülkelerin bu konudaki mevzuatlarmı tercüme edip yasalaştırmak yetmiyor. Kamu, işveren, sendikalar, STK'lar, meslek odaları, üniversiteler, eğitim kurumları ve en önemlisi çalışanların konuya samimiyetle yaklaşması lazım. İşveren olarak da bizim de eğitilmemiz lazım. Biz de TÜRKONFED olarak tüm Anadolu'da patronlarına dönük eğitimler yapmayı planladık." Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye'nin iş güvenliği ve işçi sağlığıyla ilgili ILO sözleşmesinin ilgili maddelerini hala imzalamadığını belirterek, "Helalleşmeden evinden ayrılmayan işçi olmasın. Bunun için her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.  İzmir  Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş İzmir Ekonomi Üniversitesi olarak da bu yıl ük kez İş Güvenliği Bölümü açtıklarını ve 44 öğrenci aldıklarını bildirdi. 


Ceza yerine teşvik önerisi 

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de ceza yerine teşvik sisteminin getirilebileceği önerisinde de bulundu. Yüksel, "Çalışanlarına sahip çıkan, uygulamaları eksiksiz uygulayan işverenlerin SGK primlerini düşürmek gerekiyor" dedi. 



Dünya 


Geri Dön