25 / 04 / 2024

İşyeri çöp vergisi son ödeme tarihi!

İşyeri çöp vergisi son ödeme tarihi!

Belediyenin sunduğu çevre temizlik faaliyetlerinden yararlanan meskenlerin ve işyerlerinin bu hizmetlerin karşılığı olarak çöp vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, çöp vergisi ne zaman ödenir? İşte, işyeri çöp vergisi son ödeme tarihi!



İşyeri çöp vergisi son ödeme tarihi!

Belediyenin sunduğu çevre temizlik faaliyetlerinden yararlanan meskenlerin ve işyerlerinin bu hizmetlerin karşılığı olarak, belediyeye çöp vergisi adı altında bir bedel ödemesi gerekiyor.


Çöp vergisini ödemekle mükellef olanlar bina sahipleri değil, binayı fiilen kullananlar olarak karşımıza çıkıyor. İşyeri ve konutlar için çöp vergisi ödemeleri farklı şekilde yapılıyor.


Çöp vergisi konutlarda su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor ve su faturalarına yansıtılıyor. 


İşyeri ve diğer şekillerde kullanılan binaların çöp vergisinin ödemeleri için belediyeye gidilmesi gerekiyor.  Çöp vergisi, bina/apartman katında ikamet edenler veya işyerini kullananlar tarafından yılda iki kez ödeniyor.


Çöp vergisi ödemeleri Mart ayında başladı ve 1 Haziran'a kadar devam ediyor. Çevre temizlik vergisi için ikinci taksitler Kasım ayında ödenecek.



Çöp vergisi kaç taksitte ödenir?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön