19 / 03 / 2024

İşyeri elektrik aboneliği kapatma işlemleri!

İşyeri elektrik aboneliği kapatma işlemleri!

Elektrik abonelik talebinin ilk elektrik enerjisi bağlantısı olması veya bağlantısı bulunan kullanım yerleri için olan abonelik başvuruları elektrik dağıtım firmasına yapılıyor. Peki, işyeri elektrik aboneliği kapatma işlemleri nelerdir?



İşyeri elektrik aboneliği kapatma işlemleri!

Elektrik abonelik talebinin ilk elektrik enerjisi bağlantısı olması veya bağlantısı bulunan kullanım yerleri için olan abonelik başvurularına ilişkin başvuru dilekçesi ve gerekli belgelerin temin edilmesi gerekiyor.


Şahıslar için: Kimlik fotokopisi, ikametgah, daha önce kullanılan tesisat numarası, vergi kimlik numarası fotokopisi (aslı ile birlikte), vatandaşlık numarası, ev sahipleri için tapu kiracılar için kira kontratının fotokopisi aslı ile birlikte. 


İşyerleri için: Tapu veya kira kontratı, vergi levhası, kimlik fotokopisi, daha önce kullanılan tesisat numarası, ikametgahı, şirketler için imza sirküleri, ticaret odası faaliyet belgesi ve kaşe istenen belgelerdir.


İşyeri elektrik aboneliği kapatma işlemleri..

İşyeri elektrik aboneliği iptali için; Abonenin ya da vekilinin, tüzel kişiliklerde yetkilinin yazılı başvurusu ve nüfus cüzdan fotokopisi ile en yakın hizmet noktasına başvurması gerekiyor.


Bunun yanı sıra, kiraya verdiğiniz işyerinizin elektrik aboneliklerine mal sahibi olarak kiracı çıktıktan sonra da son verebiliyor.


Abonelik sözleşmesi eşinin adına ise evlenme cüzdanı ile sözleşme iptali yapılabilir mi?


Evlilik cüzdanı yetki belgesi olmadığından sözleşme iptal işlemi yapılamıyor. Ancak, vekaletname verilen kişi aboneliği kapatabiliyor.



İşyeri elektrik aboneliği nasıl yapılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön