25 / 04 / 2024

İşyeri kiracısına ihtar örneği!

İşyeri kiracısına ihtar örneği!

Gayrimenkul kiralamalarında, kiracılar kira bedelini zamanında ve eksiksiz bir şekilde ödemek ile mükellef oluyor. Ödenmemesi halinde mal sahibi kiracıya ihtar çekebiliyor. İşte işyeri kiracısına ihtar örneği..



İşyeri kiracısına ihtar örneği!

Gayrimenkul kiralamalarında, kiracılar kira bedelini zamanında ve eksiksiz bir şekilde ödemek ile mükellef oluyor.


Kira bedelinin ödenmemesi nedeni ile bir yıl içinde iki defa haklı olarak yazılı ihtarnameye sebep olan kiracı aleyhine kira sözleşmesinin hitamında, kiralayan tarafından tahliye davası açılabiliyor. 


Bu süreçte işyeri kiracısına çekilen ihtar örneği örneği şu şekilde:


İşyeri kiracısına ihtar örneği 2015:


İHTAR EDEN           :....... 

VEKİLLERİ            :.......

KARŞI TARAF          :.......


KONU                 : 

.......  kira  bedeli ....... sının ödenmesi, ödenmediğinde tahliye ve alacak davası açacağımızın ihtarıdır.


AÇIKLAMALAR          :

1-Yukarıda isminiz altında açık adresi yazılı bulunan müvekkilimize ait taşınmazda ....... tarihli sözlü kira mukavelesi gereği aylık ....... kira bedeli ile kiracı olarak durmaktasınız.



2-Her ayın 1 ile 5 arasında Bankaya yatırmanız gereken ....... .......  kira bedelini bu güne kadar yatırmamış bulunmaktasınız. 


3-....... ....... kira bedelini ihtarnamenin tebliğinden itibaren 30 (Otuz) gün içinde ödemeniz, ödemediğiniz taktirde Borçlar Kanunu 260 maddesi gereğince hakkınızda alacak ve tahliye davası açacağımızı yargılama giderleri ve vekalet ücretinin tarafınıza yükletileceğini ihtaren bildiririz. 

 

İSTEM SONUCU         :

İş bu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren otuz gün içinde ....... ....... kira bedelini ödemeniz, ödemediğiniz taktirde hakkınızda temerrüt nedeniyle tahliye ve alacak davası açacağımızı ihtaren bildiririz.

             

İHTAR EDEN VEKİLİ

.......



SAYIN NOTER   : 

Üç nüshadan ibaret iş bu ihtarnamenin bir suretinin karşı tarafa tebliğini, tebliğ şerhi taşıyan bir suretinin tarafıma verilmesini, diğer suretinin dairenizde saklanmasını saygılarımla talep  ederim. 



İHTAR EDEN VEKİLİ

.......


İşyeri kiracısına ihtar ne zaman çekilir?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön