16 / 04 / 2024

İşyerine DASK zorunlu mu?

İşyerine DASK zorunlu mu?

DASK depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. Bu teminat için belli poliçe bedeli karşılığında her sene sigorta bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, işyerine DASK yapılır mı? İşyerine DASK zorunlu mu?



İşyerine DASK zorunlu mu?

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor.


DASK depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. Bu teminat için belli poliçe bedeli karşılığında her sene sigorta bedekinin ödenmesi gerekiyor.


Deprem sigortası için ödenmesi gereken sigorta primleri, yüksek riskli bölgelerde daha çok, düşük riskli bölgelerde daha az olacak şekilde belirleniyor. Buna göre; 5 risk bölgesi ve 3 farklı yapı tarzına göre belirlenmiş 15 ayrı tarife fiyatı bulunuyor.


Belediye sınırları içinde kalan meskenler için geliştirilmiş bir sigorta sistemi olan DASK işyerine de yapılır mı? İşyerine DASK zorunlu mu?


Tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tâbi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar, bu binaların içinde yer alan ve ticarethane, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler, Zorunlu Deprem Sigortası kapsamına girer.


İşyerlerine veya meskenlere DASK sigortası yaptırmak için, bu sigortayı düzenleyen en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine gerekli belgeler ile başvurulması gerekiyor.


DASK kapsamına girmeyen binalar!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön