19 / 04 / 2024

İtalya Türkiye'nin aradığı Avni Er'e ultra lüks villa verdi!

İtalya Türkiye'nin aradığı Avni Er'e ultra lüks villa verdi!

İtalya Türkiye'nin iadesini istediği teröriste önce sığınma hakkı sonra da ultra lüks bir villa verdi. Ayrıca 3 koruma ile zırhlı araç tahsis etti



Türkiye' nin aradığı terör suçlularından biriydi Avni Er (39)... DHKP-C üyesi olan Er, terörizm suçu nedeniyle İtalya'da 6 yıl hapis yattı. Geçtiğimiz aylarda tahliye edilen Er'in Türkiye'ye gönderilmesi beklenirken ilginç bir gelişme yaşandı. Er, Benevento Cezaevi'nden çıkışının ardından geçici ağırlama merkezine nakledildi. İtalya Bari Savcılığı'nın Er'i koruma ve ülkede oturma izni vermesinin ardından, yeni bir skandal daha ortaya çıktı.

BASIN çOK TEPKİLİ
İtalya'nın Roma kentinde yaşayan bir işadamı, Avni Er'i 'kanatları altına' aldı. Söz konusu işadamı terörist Er'e devletin verdiği korumanın dışında 3 özel güvenlik, Roma'da 1 milyon dolarlık bir villa ve zırhlı bir Mercedes tahsis etti. Öte yandan bu gelişme İtalyan basınının tepkisine yol açtı. İtalyan gazetelerinden La Gazetta della Sera, 'Mehmet Ali Ağca'ya da benzer bir uygulama yapılabilir. çünkü Er de bir terörist' yorumunu yaptı. Corriere Della Sera Gazetesi de Avni Er'e, insani amaçlı oturma izni verilmesini tezat olarak yorumladı. Bu arada Türk Dışişleri terör suçlusu Avni Er'in iadesini talep ediyor. İtalyan İçişleri Bakanlığı da Türkiye'nin talebine hak veriyor. Ancak nedense Er'in Türkiye'ye iade edilmesinin şimdilik mümkün olmadığı belirtiliyor.
Takvim


Geri Dön