19 / 04 / 2024

İtfa bedeli nedir?

İtfa bedeli nedir?

İtfa, bir borcun ödenerek kapatılmasına deniyor. Peki itfa bedeli gayrimenkul sertifikasında ne ifade ediyor? İtfa bedeli nedir? Sorularınızın yanıtı haberimizde...



İtfa bedeli nedir?

İtfa, bir borcu azar azar ödeyerek kapatma anlamına geliyor. Bir diğer deyişle itfa nedir, sorusunu yanıtlayacak olursak; İtfa, anonim şirket hisse senetlerinin yazılı değerlerinin şirket kâr paylarından ayrılan fonun kullanılarak pay sahiplerine ödenmesi; 


Bir borcun borçlu tarafından bir defada veya belirli dönemlerde yapılan ödemelerle ortadan kaldırılması işlemi şeklinde tanımlanıyor. Peki gayrimenkul sertifikasına ilişkin itfa bedeli nedir, ne anlam ifade ediyor diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Konu ile ilgili husus, 5 Temmuz 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği kapsamında yer alıyor. Tebliğe göre itfa bedeli anlamı şu şekilde açıklanıyor.


İtfa bedeli

Banka garantili ihraçlarda gayrimenkul sertifikalarının ihraç değerinden aşağı olmamak kaydıyla proje bitiş tarihinde hesaplanan alan birimi satış fiyatına göre belirlenen gayrimenkul sertifikası fiyatını ifade ediyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön