18 / 04 / 2024

İTO, Arabian Travel Market'te İstanbul'u tanıtıyor!

İTO, Arabian Travel Market'te İstanbul'u tanıtıyor!

İTO, Ortadoğu’nun en büyük turizm fuarı Arabian Travel Market’te “There is only one İstanbul (Bir tane İstanbul var)” sloganıyla tanıtım başlattı. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, “Her 5 yabancı misafirden biri Ortadoğu ülkelerinden geldi” dedi



İstanbul Ticaret Odası (İTO), 86 ülkenin katılımıyla dün açılan Ortadoğu’nun en büyük turizm fuarı Arabian Travel Market’te “’There is only one İstanbul (Bir tane İstanbul var)” sloganıyla tanıtım başlattı. İTO’dan yapılan açıklamaya göre, seyahat endüstrisinin Ortadoğu’daki en büyük buluşmalarından biri olan Arabian Travel Market (ATM) Fuarı, Birleşik Arap Emirlikleri’nin ekonomi başkenti Dubai’de dün kapılarını açtı. Odanın bu yıl özel bir standla katıldığı, 86 ülkenin turizm ve seyahat profesyonellerini buluşturan, 4 gün sürecek etkinlikte 2 bin 800 ürün ve destinasyon 26 bin seyahat profesyoneline tanıtılıyor.

 

Kritik döneme denk geldi 

İTO, ATM Dubai’de ilk kez bu yıl 85 metrekare büyüklüğünde bir İstanbul standı açtı. Fuar alanının girişinde ve içindeki reklam alanlarını kiralayan İTO, ziyaretçileri “There is only one İstanbul (Bir tane İstanbul var)” sloganı ile karşılıyor.

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTO Başkanı İbrahim Çağlar, fuarın bu yıl turizmde kritik bir döneme denk geldiğini belirterek, “Rus turist sayısı 2016’nın ilk üç ayında yüzde 51 geriledi. Rusya’yı ikame edebilecek en önemli pazarlardan biri Ortadoğu” ifadelerini kullandı. İstanbul’a bu yılın ilk 3 ayında toplam 2 milyon 149 bin turist geldiğini bildiren Çağlar, “Ortadoğu ülkelerinden ilk çeyrekte misafir ettiğimiz turist sayısı 420 bini geçti. 2016’nın ilk üç ayında İstanbul’a gelen yabancı ziyaretçiler içinde Ortadoğulu turistlerin oranı yüzde 19.6’yı buldu. Her beş yabancı misafirimizden biri Ortadoğu ülkelerinden geldi” bilgisini verdi.

 

Çağlar, İstanbul’a gelen yabancı ziyaretçiler içinde 2011 yılında yüzde 11 olan Ortadoğulu turist oranının da 2015’te yüzde 20’nin üzerine çıktığını aktardı.

 

Fransa’da da tanıtıldı 

İTO, Mart ayında da dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından MIPIM’de gövde gösteri- si yaptı. 15-18 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen fuarda İTO öncülüğünde hazırlanan 685 metrekarelik İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı, Londra ve Paris çadırlarının ortasında yer aldı. Çadırın içinde yer alan 96 metrekarelik Yaşayan İstanbul Maketi de yenilenen şovlarıyla yatırımcılarla buluştu. İstanbul Çadırı’nda Yaşayan İstanbul Maketi’nin yanı sıra 3. havalimanı, 3. köprü, Avrasya Tüneli ve Körfez Geçiş Köprüsü de tanıtıldı. Yatırımcılar tarafından büyük ilgi gören İstanbul, fuarda markalaşma adına önemli bir adım atmış oldu.



Vatan 


Geri Dön