26 / 04 / 2024

İTO Başakşehir'e Anadolu Kız İHL yaptıracak!

İTO Başakşehir'e Anadolu Kız İHL yaptıracak!

Başakşehir Göçmen Konutları'nda yapılacak Anadolu Kız İHL'yi Başakşehir Belediyesi projelendirecek, İstanbul Ticaret Odası finanse edecek ve İstanbul Valiliği uygulayacak. İHL, Olimpiyat-Başakşehir-Bağcılar Metro Hattı'na yakınlığıyla dikkat çekiyor...



Başakşehir Göçmen Konutları’nda, Başak Mahallesi Tuna Caddesi’nde yapılacak olan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi; İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Valiliği ve Başakşehir Belediyesi’nin destek ve çalışmaları ile hayat bulacak.



İTO Başakşehir e Anadolu Kız İHL yaptıracak!


 

İstanbul Valiliği, İTO ve Başakşehir Belediyesi işbirliğiyle!


2013-2014 eğitim döneminde Türkiye’nin en büyük Anadolu İmam Hatip Lisesini tüm finansmanını üstlenerek eğitim hayatına kazandıran Başakşehir Belediyesi bölgedeki ihtiyacı göz önüne alarak Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’ni projelendirdi. Başakşehir Göçmen konutlarında yükselecek olan İmam Hatip Lisesi Başak Mahallesi Göçmen Konutları, Tuna Caddesi 374 ada, 2 parsel’de konuşlanacak olan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi İstanbul Ticaret Odası tarafından finanse edilecek, projenin uygulaması ise İstanbul Valiliği tarafından yapılacak.

 


İTO Başakşehir e Anadolu Kız İHL yaptıracak!



1440 öğrenciye aynı anda eğitim


İhalesi ve yer teslimi yapılan Başakşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi, 15 bin 817,44 metrekarelik arsa üzerinde inşa edilecek. Bölgenin yeşil dokusu ile uyumlu olacak olan eğitim kurumunda yapılacak oturum alanlarının arsa alanına oranı yalnızca yüzde 26.



İTO Başakşehir e Anadolu Kız İHL yaptıracak!



48 derslikten oluşacak eğitim kurumunda 1440 öğrenci aynı anda eğitim alabilecek. Ortaokul, Lise kısmı bulunacak olan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde 12 laboratuar yer alacak. 550+144+144 kişilik olmak üzere toplam 838 kişilik 3 konferans salonu bulunan okulda öğrencilerin çeşitli sosyal etkinliklerinde ve derslerinde kullanabilecekleri 72+72+60+133 kişilik olmak üzere toplam 317 kişilik 4 multivizyon salonu yer alıyor. 550 ve 628 kişilik iki yemek hanenin bulunduğu eğitim kurumunda 414 kişinin aynı anda ibadet edebileceği mescit de bulunuyor. Mescit aynı zamanda okul öğrencilerinin uygulamalı eğitim alabilmelerine uygun olarak inşa edilecek. Velilerin ve eğitmenlerin trafik ve park sıkıntısı yaşamaması için okul bünyesinde geniş bir otoparkta hizmet verecek.


Spor salonlarının da yer aldığı İmam Hatip Lisesi’nde sosyal faaliyetlerde kullanılmak üzere fuaye alanları yer alıyor. Okulda, diğer bir dikkat çeken unsur ise öğrencilerin kullanımına ayrılmış olan teraslar. Öğrenciler bu teraslardan, ilçenin eşsiz manzarasını izleyebilecekler.



İTO Başakşehir e Anadolu Kız İHL yaptıracak!



Alanında pek çok ilki bünyesinde barındıran Başakşehir Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi birbiriyle koordineli 7 bloktan oluşuyor.

 

Metro yanı başında!


Teknik donanımı ve modern çizgisi ile farklı bir yapıya sahip olacak Kız İmam Hatip Lisesi, ulaşım kolaylığı ile de dikkat çekiyor. Okul, kuruma 800 metre mesafede bulunan Olimpiyat-Başakşehir-Bağcılar Metro Hattı ile öğrenci, veli ve öğretmenlere ulaşım kolaylığı da sunuyor. 



İTO Başakşehir e Anadolu Kız İHL yaptıracak!



İTÜ 'Olur' verdi!


Başakşehir Belediyesi, metro hattının yanı başında yapılacak olan Başakşehir Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi inşasının hatta zarar verip vermeyeceğini incelemesi için İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)’ne inceleme yaptırdı. İTÜ yetkilileri tarafından yapılan kapsamlı incelemelerde okul inşasının metro hattına zarar vermeyeceği tespit edilerek, konuyla ilgili olur raporu verdi.



İTO Başakşehir e Anadolu Kız İHL yaptıracak!



Başakşehir Belediyesi


Geri Dön