29 / 03 / 2024

İTO Başkanı Demirtaş: İzmir Körfez Tüp Geçiti hayati bir proje!

İTO Başkanı Demirtaş: İzmir Körfez Tüp Geçiti hayati bir proje!

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş Körfez Tüp Geçit Projesi'nin kilitlenen İzmir trafiği için önemli bir çözüm yolu olduğunu, mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.



İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Körfez Tüp Geçidi Projesi'ne karşı çıkılmasını doğru bulmadığını belirtti. "Bazı Odalar projenin  İzmir  Ulaşım Master Planı ile entegre olması gerektiğini belirtti. Projenin kaynağı ile kilometrelerce metro ve otoyol inşaatı yapılabileceği söyleniyor" diyen Demirtaş, şunları dile getirdi: "Toplu taşımacılık için de mutlaka yatırım yapılmalı. Ancak Körfez Geçiş projesinin kilitlenen İzmir trafiği için bir çözüm yolu olduğu da dikkate alınmalı. Kentin etrafındaki çevre yolları ve otoyol bağlantılarına bakınca tıkanıklığı fark etmemek mümkün değil. Bu durum neredeyse günün her saati yaşanıyor. İstanbul gibi üçüncü ve beşinci çevre yolu yapma imkanı yok. Karşı kıyıya gidenleri kısa sürede taşıyacak 6 km'lik bir yol kadar hayati yol olamaz. Dolayısıyla İzmir'in gelecek 50 yılında, İzmirliye hizmet verecek en önemli proje." 


UTANÇ TABLOSU 

Demirtaş, PTT 1. Lig'de yarışa girecek olan Göztepe, Altınordu ve Karşıyaka'nın karşılaşmalarını oynayacak statlarının olmaması, Alsancak Stadı'nın yıkılması, Atatürk Stadı'nın bakımda olması ve Doğanlar Stadının hala inşaat aşamasında olmasına tepki gösterdi. Demirtaş, "İzmir'in elinde şu anda bir tek Buca Stadyumu var. Yani 5 takımımız ve 1 stadımız var. Takımlarımız nerede mücadele edecekler? Artık Manisa'daki stadın da Akhisarspor tarafından İzmir takımlarına kiralanmayacağı ifade ediliyor. Takımlarımız için Denizli gibi, ilk yarıyı deplasmanda oynama gibi alternatifler üzerinde konuşuluyor. Deplasmana gidip takımlarla maç yapacaksınız sonra İzmir takımları Süper Lig'e çıksın diye bekleyeceksiniz. Akdeniz'in yıldızı olma hedefindeki İzmir için bu bir utanç tablosudur" ifadelerini kullandı. 



Sabah


Geri Dön