26 / 04 / 2024

İTO Esnaf Hastanesi'ni 3 milyon liraya devralacak

İTO Esnaf Hastanesi'ni 3 milyon liraya devralacak

İTO haczin eşiğindeki Esnaf Hastanesi'ni 3 milyon liraya devralmaya hazırlanıyor. Kulislerde bu hamlenin sebebinin hastanenin Altunizade'deki 17 dönümlük arazisi olduğu söyleniyor



İstanbul Esnaf Cemiyetleri tarafından 1937 yılında kurulan Esnaf Hastanesi'nin arazisinin Altunizade'deki arazisi bir çok kesimin iştahını kabartıyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) dün aldığı bir kararla hastanenin bütün aktif-pasifi ile İTO Sosyal Eğitim Vakfı'na devredilmesi için gerekli kaynak aktarımını onayladı. Hacizin eşiğinde olan ve ekipman ile binaları eskimiş olan hastanenin bina, cihaz, teçhizat ve ekipmanlarının İTO vakfına devredilmesi amaçlanıyor.

4 MİLYON LİRALIK DEVİR
İTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şekib Avdagiç, meclis toplantısında yaptığı konuşmada "Hastanenin İTO Sosyal Eğitim Vakfınca devralınmlası veya 20 yıllık uzun vadede itfa hakkı vermesi durumunda kendilerine acil ihtiyaçlarda 1 milyon liraya kadar kaynak aktarılması, daha sonra bunun realize olması durumunda hastane Vakfımıza devrolduktan sonra vakfımızın bunun işletecek üniversite, şirket vesaireye devredecek hale gelmesi için Vakfımıza 4 milyon liraya kadar kaynak aktarılması gerekiyor" dedi. Şekib Avdagiç hastanenin mali yapısı ile ilgili olarak şunları söyledi: "Hastaneden 1 milyon 278 bin lira alacağımız var. Hastanenin toplam finansman açığı 3 milyon 281 bin lira. Hastanenin borcunun 500 bin liralık kısmı da icra takibinde'' dedi.
Sabah

 


Geri Dön