26 / 04 / 2024

İTO, Türkbank'ın merkez binasını almak istiyor!

İTO, Türkbank'ın merkez binasını almak istiyor!

Tarihi yarımadada birçok gayrimenkulu bulunan İstanbul Ticaret Odası, TMSF'nin satışa çıkardığı Türk Ticaret Bankası'nın Eminönü'ndeki binasının ihalesine katılacak



İstanbul'un tarihi yarımadası ve önemli mimari eseleri ile ilgili birçok projeye imza atan İstanbul Ticaret Odası, Eminönü'nde bir binaya daha talip oldu. İTO Meclis toplantısında, 31 Mayıs 2010 tarihinde TMSF tarafından 16 milyon lira muhammen bedelle açık artırmaya çıkarılacak olan Türk Ticaret Bankası'nın, Eminönü'ndeki binasının ihalesine girilmesi karara bağlandı. 500 bin lira katılım payı olarak ihaleye çıkılacak olan bina 516 metrekarelik kullanım alanına sahip. İTO binada çalışma alanları yapacak. Söz alan İTO Mimarlık Mühendislik ve Ar-Ge Hizmetleri Komitesi Başkanı Mehmet İşçi Anadolu yakasından bakılınca İTO binasının ve çevresinin silüet olarak çok önemli olduğunu dile getirdi. İşçi, "Ticaret Odası binasının yanında bulunan otoparka ilişkin de projelerimiz var. Bu binayı da projelere ilave edebiliriz. Hünkar Kasrı ve çeşmeleri yenilediğimiz gibi buraları da yenileyebiliriz" dedi.

BÜYÜME YÜZDE 5'İ GEÇER
Meclis'te konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş gündeme ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Yalçıntaş, "Bizlerin mutlaka, Avrupa Birliği pazarlarını gözden çıkarmadan, dış ticaret pazarlarını geliştirmemiz ve çeşitlendirmemiz lazım. Vakit kaybetmeden bu yönde adımlar atmamız gerekmektedir" dedi. Yalçıntaş, gerek IMF'nin gerek Avrupa Birliği'nin (AB) tüm verileri ve öngörülerinin Türkiye'nin önümüzdeki dönem 5.2 ile ciddi bir şekilde büyüyeceği yönünde olduğunu belirtti. Türkiye için olumlu öngörülerde bulunan kurumların aynı öngörüleri AB için söylemediklerini dile getiren Yalçıntaş, en iyimser tahminlerle bu yıl AB Bölgesi'nin yüzde 1'in altında büyüyeceğini yönünde olduğunu kaydetti.

"AB'DEKİ SORUNLAR İÇİN DİKKATLİ OLMALIYIZ"
Murat Yalçıntaş, Türkiye hakkında olumlu öngörüler olmasına rağmen, AB Bölgesi'ndeki sorunlardan dolayı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Kriz Yunanistan'da başladı, ondan sonra tüm Avrupa'ya sıçradı. Avrupa'da ekonomik anlamda ciddi soru işaretleri var. AB ve IMF, Yunanistan'ı kurtarmak için 110 milyar euroluk bir paket açıkladı. Bu yetmedi 750 milyar euroluk bir paket daha açıklandı. Her iki paket de Avrupa'nın sorununu çözecek gibi gözükmüyor." Murat Yalçıntaş, Türkiye'nin vakit kaybetmeden, dış ticaret pazarlarını geliştirmesi ve çeşitlendirmesi gerektiğini kaydetti.
İTO, Türkbank'ın binasına talip oldu
Barış ERGİN/Sabah


Geri Dön