25 / 04 / 2024

İTOB OSB'de 90 fabrikanın inşaatı tam gaz!

İTOB OSB'de 90 fabrikanın inşaatı tam gaz!

İTOB Organize Sanayi Bölgesi, 250 hektar alana sahip. İTOB OSB'de 90 firmanın da inşaatı devam ediyor.



İzmir Ticaret Odası ve 14 meslek komitesinin talebi ile kurulan İTOB Organize Sanayi Bölgesi, 250 hektar alana sahip. 350 adet sanayi parseli bulunan bölgede 335 adet parsel tahsisli. Halen 185 firmanın faaliyette olduğu İTOB OSB'de 90 firmanın da inşaatı devam ediyor. Bölgede toplam istihdam sayısının 6 bin 500 kişiye çıktığını söyleyen İTOB OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, tüm parsellerde üretim tamamlandığında ise istihdam sayısının 15 bin kişiye ulaşacağına dikkat çekti. 



Diğer organize sanayi bölgeleri gibi yatırımcıların tüm ruhsat ve izinlerinin taraflarından verilerek, bölgeyi tercih eden yatırımcılara büyük kolaylık sağlandığına dikkat çeken Ekrem Demirtaş, tüm altyapı yatırımları tamamlanan İTOB OSB'de atıksu arıtma tesisinin 2008 yılından itibaren devrede olduğunu, ayrıca 20 MW'lık enerj i santrali bulunduğunu belirtti.


Demirtaş şöyle devam etti: "Sınırlarımız içinde Ekonomi Üniversitesi ve  İzmir  Ticaret Odası katılımları ile kurulan teknopark, Ar-Ge çalışması yapan firmalara ciddi avantajlar sunuyor. Elektrik, doğalgaz, su, atıksu gibi tüm altyapı hizmetlerini İTOB OSB yürütüyor. Altyapı yatırımlarının tamamlanması ile sosyal tesis yatırımlarına başlayan bölgemizin, açık basketbol ve futbol sahaları ile tenis kortlarının bulunduğu spor tesisi tamamlamak üzere. Yardımlarla kurulan camimizin yapımı sürüyor ve dünya mutfaklarından oluşan menüsüyle idari binamız çatısı altındaki restoranımız hizmete geçti." 



Ekrem Demirtaş, konum olarak İzmir merkeze en yakın OSB'ler arasında yer alan İTOB OSB'nin hemen yanında geçen Aliağa-Torbalı metro hattı sayesinde kentin her yerinden ulaşım kolaylığına sahip olmak gibi son derece önemli bir avantaja sahip olduğunu kaydetti.


Bölgeye yatırımlar sürüyor


İTOB OSB'nin mevcut alanının yanı sıra yaklaşık 190 hektar alandan oluşan genişleme projesinin bulunduğunu ve bu alanın bölgeye dahil edilmesi ile ilgili kurum görüşlerinin alındığını bildiren Demirtaş, "2016 her ne kadar piyasalar için zor bir yıl olsa da bölgemizde çok ciddi yatırımlar başladı. Bölgemiz parselleri zaten yüzde 96 oranında tahsisli. 2017 yılında faaliyetteki firma sayısının 250 firmayı aşması bekleniyor. İzmir'deki teşviklerin diğer 

şehirlere göre düşüklüğü, geçmişten beri hep dile getirilen sorunlarımız arasında. Ancak İzmir'in avantajlarını değerlendiren yurtdışmdan veya şehir dışından yatırımcılar teşvikteki dezavantaj a rağmen İzmir'i tercih etmeye başladılar" değerlendirmesini yaptı.


Dünya Bölge


Geri Dön