26 / 04 / 2024

İTO'dan Smyrna restorasyon çalışmalarına 100 bin TL destek!

İTO'dan Smyrna restorasyon çalışmalarına 100 bin TL destek!

İzmir Ticaret Odası, Bayraklı'daki Smyrna kazı ve restorasyon çalışmalarına 100 bin lira destek verecek. Bayraklı'daki kazı alanında Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İzmir Ticaret Odası arasında sponsorluk protokolü imza töreni düzenlendi.




İzmir Ticaret Odası, Bayraklı'daki Smyrna kazı ve restorasyon çalışmalarına 100 bin lira destek verecek. Bayraklı'daki kazı alanında Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile  İzmir  Ticaret Odası arasında sponsorluk protokolü imza töreni düzenlendi.


Denizle buluşma


İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, 8 bin 500 yıllık geçmişe sahip İzmir'in tarihi ve kültürel zenginliklerinin gün ışığına çıkartılması ve sergilenmesine büyük önem verdiklerini dile getirdi. Oda olarak 2005-2009 yıllarında Smyrna kenti kazı ve restorasyon çalışmalarına destek olduklarını hatırlatan Demirtaş, "Bu sene sonuna kadar da 100 bin lira destek vereceğiz. Smyrna Antik Kenti'nin gezilebilir bir ören yeri haline getirilmesini istiyoruz. Smyrna, İzmir'in ilk kurulduğu yer. Buranın denizle buluşturulmasını da çok önemsiyoruz" diye konuştu. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Murat Karaçanta ise İzmir'in Türkiye'de en fazla kazı yapılan ili olduğunu dile getirdi. Bakanlığın kazılar için bu yıl 835 bin lira verdiğini söyleyen Karaçanta, Smyrna'nın gelecek yıl ören yeri olarak ziyarete açılması için çabaladıklarını belirtti.


"Tantalos'u gecekondudan kurtaralım"


Kazı alanının üst kısmında, gecekonduların olduğu bölgede Frigya Kralı Tantalos'un mezarı olduğunu söyleyen Ekrem Demirtaş, "Burası varoşların arasında kalmış. Tarihi mezarın varoşlardan kurtarılması için biz kamulaştırma bedellerini ödemeye hazırız" dedi.



Yeni Asır




Geri Dön