29 / 03 / 2024

İtokent 2 projesi imarsız mı inşa ediliyor?

İtokent 2 projesi imarsız mı inşa ediliyor?

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş tarafından Urla Bademler’e inşa edilecek İTOKENT 2 Projesi imarsız mı inşa ediliyor?



İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş tarafından Urla Bademler’e inşa edilecek İTOKENT 2 Projesi, yapımına başlanmadan şaibelere konu oldu. Bölgeye ait 1/1000’lik planlar asılmadan projenin tüm detaylarının internet sitesinde yer alması “Proje imarsız mı inşa ediliyor?’ sorularını akıllara getirdi. 


2010'da hazırlanan ancak itirazlar nedeniyle yaklaşık 7 yıl bekletilen Urla Bademler Mahallesi Çamlı-Ulamış Yerleşmeleri arası 1/5000'lik Nazım İmar Planı,  İzmir  Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 13 Mart 2017 tarihinde onaylandı. 6 Nisan 2017 tarihinde askıya çıkarılan Nazım İmar Planı, yasal süreç olan 8 Mayıs 2017 tarihinde, itiraz da olmayınca askıdan indirilerek kesinleşti.


PLAN ASKIDAYKAN HAZIRLANDI


Bademler Kalkınma Kooperatifi Tesisleri'nin hemen bitişiğindeki 202 dönümlük arazide yükselecek olan ve 120'si villa, 95'i de rezidans ofis ve konutu kapsayan İTOKENT 2 Projesi'nin hazırlıkları ise, daha 1/5000'lik Nazım İmar Planı'nın askı sürecinde başladı. Urla Belediyesi tarafından yapılacak 1/1000'lik planlara da henüz başlanmamış olmasına rağmen İTOKENT 2 Projesi'nde 1/1000'lik planlar bitmişçesine çizimler yapılması, askı sürecinde GEDİZ Elektrik A.Ş. tarafından trafoların yerleştirilmeye başlanması ve 1/5000'lik planda görünmemesine, bu detayların 1/1000'lik planda yer alacağı gerçeğine rağmen yol açma çalışmalarına başlanması "Site kaçak olarak mı inşa edilecek?" sorusunu gündeme getirdi.


120 KONUT VE 95 REZİDANS OFİS


İTOKENT 2 Projesi'nin tanıtım sitesi incelendiğinde, 1/1000'lik imar planları bitmiş gibi konut planlarının yüklendiği görülüyor. Sitedeki bilgilere göre projede 10'a yakın konut çeşidi bulunacak. 120'si 150 ve 250 metrekarelik villalardan oluşacak projede, 95 de rezidans ofis ve konut yapılacak. Tanıtım sitesinde her cins konut için projelerin tüketicilere sunulmasının yanında, yerleşim alanını içeren kroki de yer alıyor. İzmir- Seferihisar Yolu üzerinden 3 ayrı noktadan giriş yapılarak ulaşılması hedeflenen İTOKENT 2 Projesi'nde sokaklar da belirlenerek binaların konumları sabitleştirilmiş gibi gösteriliyor.


'Plan yapılmadan inşaata başlanamaz'


Urla Belediyesi ise Bademler Mahallesi'nde hayata geçirilmek istenen İTOKENT 2 Konutları ile ilgili alanda ruhsatsız çalışma yapıldığına ilişkin şikayetler üzerine proje alanında incelemeler yapıldığı duyurdu. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, bölgenin 1/5000'lik planlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde görüşüldüğünü ve projeye yapılan itirazların değerlendirildiğini söyledi. Yaptıkları denetimde alanda İmar Kanunu'na aykırı bir imalat olmadığını tespit ettiklerini belirten Uyar, "Projenin Urla Belediyesi'ne 5000'lik planların gelmesi ve 1/1000'lik planların yapılmasının ardından başlayabileceği uyarısında bulunulduğunu ifade etti. Uyar, "Proje sorumlularına gerekli uyarılar yapıldı. Aksi bir durumda yasal işlem yapılacak" açıklamasını yaptı. 



Yeni Asır 



Geri Dön