19 / 04 / 2024

İTÜ Geliştirme Vakfı, İstanbul dışındaki ilk okulunu İzmir'de açıyor!

İTÜ Geliştirme Vakfı, İstanbul dışındaki ilk okulunu İzmir'de açıyor!

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları'nın, "Ana kucağından İTÜ okulları İstanbul dışında ilk kez İzmir'de açılıyor. Bu yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları, İstanbul dışında ilk şubeyi İzmir'de açıyor.




İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Geliştirme'nin Vakfı'nın, "Ana kucağından İTÜ'ye" sloganıyla hizmet veren okullarının en yeni halkası İzmir'de açıldı.  İzmir'de Nesan ile yapılan işbirliği ile Gaziemir'de 22 bin metrekare alanda, anaokulundan üniversiteye uzanan yolda tüm kademelerde eğitim verecek yerleşke kuruluyor. 

İTÜ'nün eğitim vizyonunun uzantısı olarak 2000 yılında kurulan İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, İstanbul'da eğitim veren 4 ayrı okuldan sonra, Anadolu'da açmayı hedeflediği okulların ilki için İzmir'i seçti. 

Bu adım için İzmir'in sanayi kuruluşlarından Nesan Şirketler Gurubu ile işbirliği yapıldı. Nesan Yönetim Kurulu Üyesi Esra Sandalcı Adam, önceliği iyi eğitim vermek olan bir okul yatırımı amaçladıklarını, bunun için de en doğru adımı İTÜ bünyesinde atacaklarına inandıklarını söyledi. Gaziemir'in Menderes Caddesi üzerinde 22 bin metrekare alan üzerine kurdukları yerleşkenin, İTÜ konsepti ve vizyonu çerçevesinde düzenlendiğini kaydeden Adam, eğitim yatırımı hakkında şu bilgileri verdi: "İTÜ'nün çatısı altındaki okulların en yeni halkasıyız. Akıllı bina teknolojilerine sahip yerleşke içinde sanat atölyeleri, anaokullannda her sınıfa özel bahçe, VRF sistemi ile iç-dış mekan sıcaklığının dengelendiği sınıflar, anaokulundaki tüm sınıflarda yerden ısıtma sistemi, interaktif eğitim bahçe alanları ve organik tarım bahçelerinin yapımı sürüyor." Anaokulu kayıtları başladı İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları  İzmir  Nesan Yerleşkesi'nin ilk olarak 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı için sadece anaokulu kademesinde öğrenci alacağını belirten Adam, kayıtların ise dün başladığını söyledi. 

Adam. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında ise ilkokul, ortaokul ve lise de dâhil olmak üzere tüm kademelerde öğrenci alacaklarının altını çizdi. 



Dünya




Geri Dön