23 / 04 / 2024

İTÜ KKTC geçici idari binası hazır!

İTÜ KKTC geçici idari binası hazır!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) KKTC Kampüsü'nün geçici olarak kullanacağı idari bina için, KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığında Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi ile İTÜ arasında protokol imzalandı



Söz konusu binanın Vakıflar İdaresi tarafından İTÜ'ye tahsis edilmesini öngören protokole Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Mustafa Kemal Kaymakamzade, İTÜ KKTC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karaca ile İTÜ Yöneticilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öner Günçavdı imza koydu.

Protokol imza törenine KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst de katıldı.

Bakan Dürüst, imza töreni öncesinde yaptığı konuşmada, ülke için çok değerli bir adım olan İTÜ KKTC kampüsü için çalışmaların olgunlaştığını belirterek, İTÜ yetkililerine KKTC'de gerçekleştirdikleri kalıcı yatırımdan dolayı teşekkür etti.

Üniversitenin Denizcilik ile Sahne ve Görsel Sanatlar fakültelerinin toplamda 5-6 bin öğrenciyi geçmeme hedefi bulunduğunu kaydeden Dürüst, İTÜ'nün bir ada ülkesi olan KKTC'de denizcilik sektörünü her yönüyle kullanıma açacağını söyledi.

Kemal Dürüst, denizcilik fakültesinin İTÜ tarafından KKTC'de açılacak olmasının özellikle dışarıdan ilgi duyan öğrencilerin ve sektörle ilgili farklı birimlerin ilgisini çekeceğini ifade ederek, İTÜ'nün bugünden sonra atacağı adımları takip edip, katkı yapacaklarını belirtti.

Bakanı Dürüst, Türkiye'nin katkılarıyla KKTC'de açılacak üniversitelerin KKTC'nin geleceğinin güvence altına alınmasına ve devletin daha güçlü olmasına katkı sağlayacağını söyledi ve hayırlı olmasını diledi.

İTÜ KKTC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karaca da imzalar atıldıktan sonra yaptığı açıklamada, "artık resmen bir adrese kavuştuklarını ve İTÜ'nün KKTC kampüsü için tüm adımların tamamlandığını" söyledi.

Karaca, önümüzdeki yıl ana kampüsün açılacağını, iki seneye kadar da adaya öğrenci getirileceğini belirtti.

İmza töreninin ardından İTÜ'nün İdari Binasına gidildi, duvardaki tabelanın üzerinde bulunan KKTC bayrağı alınarak açılışı yapıldı.

İTÜ geçici idari binası Lefkoşa'da Kıbrıs Türk Belediyeler Birliğinin karşısında yer alıyor.

AA


Geri Dön