26 / 04 / 2024

İTÜ Teknokent Chicago’da ofis açtı!

İTÜ Teknokent Chicago’da ofis açtı!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Arı Teknokent dünyanın teknoloji merkezlerinden Chicago’da ofis açtı. İTÜ Arı Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan konu ile ilgili açıklama yaptı..



İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Arı Teknokent dünyanın teknoloji merkezlerinden Chicago’da ofis açtı. İTÜ Arı Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan’ın açıklamasına göre İTÜ Chicago’daki ofisi ile Türk girişimcilere Amerika’daki ofisi üzerinden destek sağlayacak. Bugüne kadar seçilen 20 girişimci firmadan 8’ini Chicago’nun girişimcilik ve ‘melek yatırım’ konusundaki bilgi birikimiyle buluşturan İTÜ Arı Teknokent, Amerika’daki yatırımcılarla Türkiye’den girişimciler arasında köprü kuruyor. Dünyanın en başarılı teknoloji kuluçka merkezlerinden Chicago’da ofis açan İTÜ Arı Teknokent, teknoloji üreten yenilikçi firmaları yurtdışına taşımak için sadece bu yıl 1,8 milyon lira harcayarak, girişimci firmaların yeni iş ortaklıkları kurmalarını destekleyecek. Böylece Türkiye’den çıkan girişimci teknoloji firmaları Amerika pazarının ve uluslararası yatırım almanın kapısını aralayacak.


Girişimciye destek olacak


İTÜ Arı Teknokent’in ofis açtığı Chicago 1871, 4 bin 700 metrekare üzerine kurulmuş bir teknoloji kuluçka merkezi.  Chicago 1871, ekosistemi içine alacağı kurumları değerlendirme kriterlerine göre inceledikten sonra merkeze kabul etmesi. İki yıllık  değerlendirme sürecinden geçen İTÜ Arı Teknokent, burada bir ofise sahip oldu. İTÜ Arı Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan “Chicago 1871’e kabul edilmek için çok farklı aşamalardan geçmek gerekiyor. İTÜ Arı Teknokent olarak uzun bir süredir dahil olduğumuz bu süreci başarıyla tamamlayarak ofisimizi açtık. Türk teknoloji girişimcilerine rekabetin üst düzey yaşandığı Amerika’da bir destek eli sunuyoruz. Girişimcilerimizin bu eli tutarak Türkiye’den çıkan uluslararası bir marka olmalarına olanak tanıyacağız.” dedi. Kenan Çolpan, önümüzdeki dönemde uluslararası bir marka çıkarma ve Türk girişimciliğini geliştirme misyonu doğrultusunda yurtdışı yatırımlarına devam etmeyi planlayan İTÜ Arı Teknokent’in, San Francisco, Boston, Berlin ve Şanghay’da yeni merkezler açarak yoluna devam edeceğini ifade etti.


Zaman


Geri Dön