19 / 04 / 2024

İVA İnşaat'tan Bahçelievler ve Kağıthane'ye yeni proje!

İVA İnşaat'tan Bahçelievler ve Kağıthane'ye yeni proje!

İVA İnşaat, kentin merkezinde uygun fiyatlarla, konut sahibi olmak isteyenlere karlı bir yatırım fırsatı tanıyor. Yılda bin 500 konut inşa etmeyi planlayan İVA İnşaat Bahçelievler ve Kağıthane’de yapılacak yeni inşaat projelerine imza atacak.



Ortaya koyduğu projelerle adından sıkça söz ettirmeye başlayan İVA İnşaat, kentin merkezinde uygun fiyatlarla, konut sahibi olmak isteyenlere karlı bir yatırım fırsatı tanıyor.


İVA İnşaat, kentin merkezi ve değerlenen lokasyonlarında inşa ettiği kaliteli yaşam alanlarını tüketicilere erişebilir fiyatlarla sunuyor. Satışları tamamlanan İVA Flats Kağıthane ve İVA Suites Kağıthane projelerinin yanı sıra şirketin İVA Caspian Modern Ümraniye, İVA Caspian Yeni Acıbadem ve Kâğıthane yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Yılda bin 500 konut inşa etmeyi planlayan İVA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnce, 2017 için satış hedefini ise 500 milyon lira olarak açıkladı. Şirket, önümüzdeki dönemde Bahçelievler ve Kağıthane’de yapılacak yeni inşaat projelerine imza atacak.


Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunusunuz. Büyük firmalara hizmet sunan ve mimari projeler geliştiren ekipler kurmuş ve bunları yöneterek bu alanda uzmanlaşmışsınız. Kendi işinizi kurmaya nasıl karar verdiniz?


İnsanların yaşadıkları kentle kurdukları ilişki biçimleri ilgimi hep çekmiştir. Yaşadığım mekanı dönüştürmek benim için hep bir tutku oldu diyebilirim. İnsan- mekan ilişkisine dair olan ilgimden dolayı sosyoloji okumaya yöneldim, çünkü bu disiplinin beni sezgilerimin ötesine taşıyacağına ve bana modern toplumsal hayata ve mekana dair daha derinlikli bir bakış açısı katacağına inandım. Beklediğim gibi de oldu.


Şirketin kuruluş sürecinden bahseder misiniz?


İnşaatçı bir ailenin içine doğmam sebebiyle, bütün öğrenimim boyunca inşaat endüstrisi başta olmak üzere çeşitli sektörlerde farklı pozisyonlarda çalıştım. Uzun bir süre mimarlık ve proje geliştirme gibi spesifik bir alanda tecrübe biriktirdim. Büyük firmalara hizmet sunan ve mimari projeler geliştiren ekipler kurdum ve bunları yöneterek bu alanda uzmanlaştım. Projelendirme ve geliştirme konusu inşaatın temel yapı taşıdır, biliyorsunuz. Bu alanda kısa sürede çok başarılı işler çıkarınca kendi projelerimizi geliştirmeye karar verdik ve 2014 yılında İVA’yı kurduk.


Yaptığınız projeler hakkında bilgi verir misiniz?


İVA Flats Kağıthane, İVA Suites Kağıthane, İVA Caspian Modern Ümraniye ve İVA Caspian Yeni Acıbadem olmak üzere eş zamanlı dört projeyi birlen yürütüyoruz. Tüm projelerimizi stanbul’un en merkezi lokasyonlarm-!a inşa ediyoruz. Projelerimizde yer ilan dairelerimiz her türlü konfora sahip ve modern rezidansların yanı sıra ticari üniteleri ve de butik ofisleri barındırıyor. Modern yaşamın getirdiği ihtiyaçları göz önünde bulundurarak çarşı, fitness, aktivite odası, açık hava sineması, sanat atölyesi, misafir odası, kütüphane gibi sosyal donatılara da yer veriyoruz. Kent hayatı ve sosyal yaşamla iç içe tasarımlar yaparak rezidans yaşamını ayrıcalıklı olmaktan çıkarıp herkesin erişimine açan yaşam alanları inşa ediyoruz.


Satışı devam eden projeler hangileri?


Kısa bir süre önce Kağıthane de lanse edilen İVA Flats ve İVA Suites’in satışı tamamlandı. İVA Flats’in 2.etabının satışlarına yakın zamanda başlayacağız. Kısa bir sure önce satışına başladığımız İstanbul Anadolu yakasında inşa edilen Finans merkezinin yanı başında bulunan karma yaşam projesi İVA Caspian Modern Ümraniye ve henüz lansmanım gerçekleştirmediğimiz halde satış ofisi ziyaretlerinde müşteri profilimizin dikkatini çeken ve yoğun talep gören projemiz İVA Caspian Yeni Acıbadem satışına de-ram ettiğimiz projelerimiz.

Müşteri profilinizi nasıl tanımlarsınız?


Bugün ülkemizde 35 yaş altı 30 milyondan fazla kişi yaşıyor. Türkiye’nin geleceği olan gençlerimizin en büyük hayallerinden biri günün birinde ev sahibi olmak ve bağımsız ve müstakil hayatlar kurmak. 500 bin liradan başlayan fiyatlarla nüfusun yarısını teşkil eden çalışan genç nüfusun ev sahibi olması ise nerdeyse imkansız. Bu beyaz yakalı hareketli genç nüfus, merkezi yerlerde uygun fiyata ev sahibi olmak ve hayata hafif ve güzel başlamak istiyor. Müphem bir geleceğe değil, bugüne yatırım yaparak pratik, güzel ve kaliteli yaşamak istiyor. Onların bu beklentisini biz ÎVA olarak erişilebilir fiyatlarla gerçekleştiriyoruz. Modern tasarım ve kaliteli üretim ilkesini doğru fiyatla buluşturuyoruz. Bu duruşumuzla sektörde eşsiz bir konuma sahibiz diyebilirim. Yeni hayatlar peşinde koşan çalışan genç nüfusun hayallerini gerçeğe çevirirken, yüksek getiri arayan yatırımcılar için en ideal kazanç denklemini kuruyoruz.


Konut satmak için geliştirdiğiniz satış stratejileriniz nelerdir?


Türkiyede onlarca konut markası, yüzlerce gayrimenkul projesi var. İVA hem onlardan biri, hem de onlardan ayrışıyor. İVA’yı diğerlerinden ayrıştıran en önemli özelliği kentin merkezi ve değerlenen lokasyonlarmda yeni bir hayata başlamak isteyen herkese, özellikle çalışan gençlere doğru ve kaliteli tasarlanmış yaşam alanlarını erişebilir fiyatlarla sunmak. Ev sahibi olmayı uzak bir düş olmaktan çıkararak ulaşılabilir hale getirmek. Bunu yaparken, bu piyasada markalaşma ve imaj üzerinden bir pazarlama tekniğinden çok kamusal faydayı gözeten, sosyal sorumluluk alan ve işlevsel olduğu kadar modern kent estetiğinden feyz alarak piyasada konumlanıyoruz. inşa ettiğimiz yaşam alanlarını tercih eden insanların modern kent hayatından kopmaması ÎVA’nm temel motivasyonu. Yaşam tarzlarına, gelir gruplarına ve kimliklere bölünmüş gettolar ve izole köyler değil, kentin en merkezi mekanlarında kozmopolit hayat ile barışık, kent hayatından sert ve kaim sınırlarla ayrışan değil, onlarla iç içe ve geçirgen bir hayat öneriyoruz. Temel stratejimizi ve duruşumuzu bu şekilde özetleyebilirim.


Sizin için 2016 nasıl geçti?


2016 yılı öngördüğümüz hedeflerimize ulaştığımız bir yıl oldu. İVA Flats Kağıthane projemizin ilk etabını ve İVA Suites’in satışlarım kısa zamanda tamamlayarak ekibimiz ciddi bir başarı yakaladı. İVA Caspian Modern Ümraniye ve Yeni Acıbadem projelerimize gösterilen yoğun ilgi ile 2016 yılı istediğimiz gibi oldu diyebilirim.


Bu yıl için hedefleriniz nelerdir?


Bahçelievler ve Kağıthane’de yeni projelerin lansmanı için yoğun bir mesai içindeyiz. 4’ü yürüyen, 2’si geliştirilen projelerimizin yoğun hazırlığını yapıyoruz. Aynı zamanda İstanbul Gültepe’de 6 dönümlük alanda kentsel dönüşüm yapacağız. Temel hedefimiz erişilebilir fiyatlarla konforlu yaşam alanlarımızın sayısını arttırarak yılda bin 500 konut üretmek. 2017 için satış hedefimiz 500 milyon lira.


IVA'nın geleceğini nasıl öngörüyorsunuz?


Sektörde kurumsallaştıkça stratejilerimizi çeşitlendirmek ve daha spesifik ihtiyaçları dikkate alarak mekan tasarlamak istiyoruz. Mesela, hane içini ve dışını tasarlarken kadın perspektifine ve onların gündelik deneyimine önem vereceğiz. İnsanları izole yerlere kapatıp ayrıştırmaktan ziyade, kapandıkları yerlerden çıkmalarını sağlayacak, güvenli ve spontane iletişimde bulunabilecekleri müşterek mekanlar tasarlamak istiyoruz. Bugün Amerika’da veya Avrupa’da kent yaşamına dair bu alternatif perspektifin trendi gittikçe yükseliyor. Biz de bu perspektiften beslenen projelere daha fazla alan açarak piyasaya farklı bir yön vermek istiyoruz. Bunun için kendi alanlarında tanınmış tasarımcılar, mimarlar ve sosyologlarla ortak çalışmalar yürütüyoruz. 


Forbes 


Geri Dön