25 / 04 / 2024

İzale-i şuyu davası avukatlık ücreti 2015!

İzale-i şuyu davası avukatlık ücreti 2015!

Paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri malın paylaşılmasını isteyebiliyor. Bu davaların avukat yardımı ile açılması için, belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor. İşte İzale-i şuyu davası avukatlık ücreti 2015...



İzale-i şuyu davası avukatlık ücreti 2015!

Paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri hukukî bir işlem gereğince veya paylı malın sürekli bir amaca özgülenmiş olması sebebiyle paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebiliyor.


Medeni Kanun madde 698 ile 699 esaslarına göre, bu hak hukukî bir işlemle en çok on yıllık süre ile sınırlandırılabiliyor. Taşınmazlarda paylı mülkiyetin devamına ilişkin sözleşmeler, resmî şekle bağlı olup tapu kütüğüne şerh verilebiliyor.


Bu davaların avukat yardımı ile açılması için, belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor.


Mahkemelerde, tüm hukuki yardımlarda, taraflar arasındaki uyuşmazlığı sonlandıran her türlü merci kararlarında ve ayrıca kanun gereği mahkemelerce karşı tarafa yükletilmesi gereken avukatlık ücretinin tayin ve takdirinde,  Avukatlık Kanunu ve işbu tarife hükümleri uygulanır.


Taraflar arasında akdi avukatlık ücreti kararlaştırılmamış veya kararlaştırılan akdi avukatlık ücretinin geçersiz sayılması halinde; mahkemelerce, dava konusu edilen tutar üzerinden işbu tarife gereğince hesaplanacak avukatlık ücretinin altında bir ücrete hükmedilemez. 


İş bu tarife Avukatlık Kanununun 164. maddesinin 4. fıkrası doğrultusunda gerçekleştirilecek olan akdi avukatlık ücreti belirlenmesinde sadece asgari değerin hesaplanmasında dikkate alınır. Diğer hususlar Avukatlık Kanunundaki hükümlere tabidir. Peki, İzale-i şuyu davası avukatlık ücreti 2015 ne kadar?


İzale-i şuyu davası avukatlık ücreti 2015...

- Ortaklığın giderilmesi için satış memurluğunda yapılacak işlerin takibi için 550,00 TL

- Ortaklığın giderilmesi ve taksim davaları için 1.100,00 TL



Hisseli arsada izale-i şuyu davası nasıl açılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön