27 / 04 / 2024

İZBAN 2018'de Bergama'ya ulaşacak!

İZBAN 2018'de Bergama'ya ulaşacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir ziyaretinde, İZBAN'ın 2017 yılında Selçuk'a; bir sonraki yıl ise Bergama'ya ulaşacağını dile getirdi.




Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın Torbalı Selçuk İZBAN hattının bir yıl içinde tamamlanacağını açıklaması ilçe gündeminde sevinç yarattı. İzmir'in turizm potansiyelini, Selçuk İZBAN hattının uçuracağını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, "Selçuk, İzmir'in en önemli turizm potansiyeline sahip ilçesi.

İZBAN Selçuk'a ulaşınca, İzmir'in de turizm potansiyeli katlanacak. Başta Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Başkan Bakıcı, İZBAN'ın 2017 yılında Selçuk'a uzanmasıyla birlikte Selçuk ve İzmir'in ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyledi.


Kültür ve inanç 


Bakıcı, "Bu proje Selçuk'u ve İzmir'i çok olumlu etkileyecek. Ziyaretçi sayısında ciddi bir artış olacağını düşünüyoruz.

Selçuk, kültür ve inanç turizmi olarak birçok turizm potansiyeline sahip. Özellikle havaalanından gelen yabancı turistler açısından 20 dakikada böyle bir uygulama olmasının yabancı ziyaretçi sayımızı arttıracağını düşünüyoruz. Öte yandan yabancı turistlerin yanı sıra Selçuk'un  İzmir  ile birbirine bağlanması açısından da büyük öneme sahip" dedi.


Bir sonraki adım Bergama


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir ziyaretinde, İZBAN'ın 2017 yılında Selçuk'a; bir sonraki yıl ise Bergama'ya ulaşacağını dile getirdi.


Ulaşım kolaylığı


Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Avcı, "Turistler için seyahat noktasında havaalanı sonrası ulaşım çok önemli. Turistler böylelikle havaalanına iner inmez kolaylıkla Selçuk'a ulaşabilecek. Bu hem Selçuk'un hem de İzmir'in turizm ekonomisi açısından çok yararlı olacak. Öte yandan İZBAN'ın ilerleyen dönemde Bergama'ya ulaşması, iki UNESCO kentinin birbirine bağlanmasını sağlayacak. Bu çok önemli bir gelişme" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön