29 / 03 / 2024

İZBAN konut satışlarını artırdı!

İZBAN konut satışlarını artırdı!

İZMİR'in Torbalı İlçesi'nde şubat ayında seferlerine başlayan İZBAN'la birlikte konut satışlarında artış yaşandığını belirten Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, önümüzdeki aylarda daha da fazlalaşacağını söyledi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerene göre Torbalı İlçesi'nde bu yıl ocak ayında sadece 357 ev satılırken, şubat ayında 450, mart ayında ise tam 504 ev satıldı. Nisan ayında ise konut satışının 600'e dayanacağını öngören Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, "Satılan konutların yüzde 70'ini İzmirliler alıyor. İzmirli hem yatırım hem de oturmak için Torbalı'yı tercih ediyor. İZBAN henüz ilçeye gelmeden bile birçok İzmirli tarafından ilçede konut alımı gerçekleşiyordu. Seferler başladı ve hareketlilik arttı. Konut satışlarının ilerleyen aylarda daha da yükselmesini bekliyoruz" dedi.


TUİK verilerine göre mart ayındaki konut satışlarında Torbalı'nın  İzmir  ilçeleri arasında 5'inci olduğunu dile getiren Olgun, Torbalı'nın Konak, Bornova, Bayraklı, Balçova gibi merkezi 25 ilçeyi geride bıraktığını söyledi. Geçen yıl bir dairenin metrekare fiyatının en az 1000 liradan satılırken, bu yıl 1300 TL'den alıcı bulduğunu kaydeden Olgun, "İzmir'in en çok değerlenen ilçeleri arasında ilk sırayı alan Torbalı'da gayrimenkullerin değeri geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 arttı. 2016 yılının sadece ilk 4 ayında 2 bine yakın ev satışı gerçekleşti. Günlük konut satış ortalaması 14'ten 18'e çıktı. Bu rakam henüz 1 buçuk yıl önce 12'de kalmıştı. Türkiye ve İzmir'de yüzde 17'lik konut fiyat artışı olurken, bu rakam Torbalı'da yüzde 30. İlçemizdeki konutların hem değeri artıyor hem de satışı. Odamıza kayıtlı faal 250 müteahhit var. Torbalı Belediyesi her yıl 2 bin inşaata ruhsat veriyor. İnşaat sektörü ilçemizin lokomotifi konumundadır. Yılda 5 bin konut üretiyoruz. Konut kalitemiz İzmir'in çok üzerinde" diye konuştu.



Hürriyet 


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı


TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Torbalı ilçesinde bu yıl ocak ayında 357 olan ev satışı sayısı, şubat ayında 450, mart avında ise 504'e ulaştı. Nisan ayında konut satışının 600'e dayanacağını öngören Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, "Satılan konutların yüzde 70'iııi İzmirliler alıyor. İzmirli hem yatırım hem de oturmak için Torbalı'yı tercih ediyor. İZBAN henüz ilçeye gelmeden bile ilçede konut alımı gerçekleşiyordu. Seferler başladı ve hareketlilik aitti" dedi. 


Sabah



Haber Milliyet Ege Ek Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İzmir Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, şubatta seferlerine başlayan İZBAN'la birlikte konut satışlarında patlama yaşandığını söyledi.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Torbalı'da bu yıl ocak ayında sadece 357 ev satılırken, şubat ayında 450, Mart ayında ise tam 504 ev satıldı. Nisan ayında ise konut satışının 600'e dayanacağını öngören Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, "Satılan konutların yüzde 70'ini İzmirliler alıyor. İzmirli hem yatırım hem de oturmak için Torbalı'yı tercih ediyor. 


Fiyat, yüzde 30 arttı 


İZBAN henüz ilçeye gelmeden bile birçok İzmirli taralından ilçede konut alımı gerçekleşiyordu. Seferler başladı ve hareketlilik arttı. Konut satışlarının ilerleyen aylarda daha da yükselmesini bekliyoruz" dedi. TÜİK verilerine göre Mart ayındaki konut satışlarında Torbalı'nın İzmir ilçeleri arasmda 5'iııci olduğunu dile getiren Olgun, Torbalı'nın Konak, Bornova, Bayraklı, Balçova gibi merkezi 25 ilçeyi geride bıraktığını söyledi. Geçen yıl bir dairenin metrekare fiyatının en az 1000 liradan satılırken, bu yıl 1300 TL'den alıcı bulduğunu kaydeden Olgun, "İzmir'in en çok değerlenen ilçeleri arasında ilk sırayı alan Torbalı'da gayrimenkullerin değeri geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 arttı. 2016 yılının sadece ilk 4 ayında 2 bine yakın ev satışı gerçekleşti. Günlük konut satış ortalaması 14'ten l'e çıktı. Bu rakam henüz l'5 yıl önce ve İzmir'de yüzde 17'lik konut liyat artışı olurken, bu rakam Torbalı'da yüzde 30. İlçemizdeki konutların hem değeri artıyor hem de satışı. Odamıza kayıtlı faal 250 müteahhit var. Torbalı Belediyesi her yıl 2 bin inşaata ruhsat veriyor. İnşaat sektörü ilçemizin lokomotifi konumundadır. Yılda 5 bin konut üretiyoruz. Konut kalitemiz İzmir'in çok üzerinde" diye konuştu. 



Milliyet Ege Ek


Geri Dön