28 / 03 / 2024

İZBAN Torbalı hattı açıldı!

İZBAN Torbalı hattı açıldı!

İZBAN’ın 30 kilometrelik Torbalı hattında ilk seferler, bugün saat 05.25’te, Tepeköy ile Cumaovası istasyonlarından karşılıklı olarak başladı. İlk verilere göre altı istasyonu kullanan yolcu sayısı 5 binin üzerine çıktı.



Türkiye'nin en büyük şehiriçi banliyö sistemi İZBAN’ın Torbalı hattında, tatil günü olmasına rağmen Tepeköy, Torbalı, Kuşçuburun, Develi, Pancar ve Tekeli istasyonlarında yoğunluk yaşandı. İlk verilere göre bu altı istasyonu kullanan yolcu sayısı 5 binin üzerine çıktı.


Gün boyunca yapılan seferler, saat 23.55’teki son setin hareketine kadar devam edecek. İlk kez metro standartlarında banliyö sistemi kullanan vatandaşlara yardımcı olmak için istasyon ve güvenlik görevlileriyle İZBAN personeli, istasyonlarda hazır bulundu.


Vatandaşlara raylı sistemi tanıtan broşürler dağıtılırken yönlendirmelerle herkesin zorluk yaşamadan seyahat etmesi sağlandı. Tepeköy yönünden İZBAN’a binen yolcular, entegre sistem sayesinde Cumaovası İstasyonu’nu transfer noktası olarak kullanarak şehir merkezine ulaştı.


Hürriyet



Haber Yeni Asır gazetesinde şu şekilde yer aldı;


İzmir Banliyö Sistemi kapsamında yapılan ve mevcut Aliağa-Cumaovası hattının Torbalı'ya kadar uzatılmasını sağlayan projede ilk sefer bugün başladı. İZBAN Tepeköy Durağı'na gelen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve AK Parti İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, kentkart basarak gişelerden geçti. Daha sonra İZBAN banliyö treninin geliş saatini bekleyen ikiliye DDY 3. Bölge Müdürü Murat Bakır da katıldı. Trendeki yolcular ile selamlaşan Başkan Görmez'e vatandaşlar teşekkür ederken, ilk gün dolayısıyla taşınan yolcu sayısı DDY Bölge Müdürünü memnun etti. Makinist kabinine giren heyet, Cumaovası'na kadar giderek geri döndü. Torbalı Belediye Başkanı Görmez, makinist koltuğuna oturarak gazetecilere poz verdi. 


'İZBAN ÖNCESİ' VE 'İZBAN SONRASI'


Başkan Görmez, İZBAN'ın ilçeye gelmesiyle bölgede bayram sevinci yaşandığını belirterek, "Torbalı hızla gelişen-büyüyen, oluşturduğu sinerji ile çevresini motive eden bir ilçe. Tarımda, sanayide kaydettiğimiz gelişmenin, şehirleşmedeki büyümenin, vergi ödemelerindeki rekorun ödülü olarak İZBAN'a kavuştuk. Şimdi bunu bir devlet üniversitesi ile taçlandırmanın heyecanını yaşamak istiyoruz. İZBAN,  İzmir  ile Torbalı'yı sosyal, ekonomik, kültürel anlamda birleştirdi. Bize bu büyük yatırımı sağlayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na ve emeği geçen teknik ekibe teşekkür ederiz. Bundan böyle Torbalı yazılırken, 'İZBAN öncesi' ve 'İZBAN sonrası' vurgusu yapılacak görüşündeyim" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön