26 / 04 / 2024

İZENERJİ işçileri eylem yaptı!

İZENERJİ işçileri eylem yaptı!

İZENERJİ şirketinde çalışan DİSK Genel İş Sendikası üyesi işçiler, ihalenin iptal edilmesi için Kamu İhale Kurumu'na (KİK) yapılan başvurunun olumsuz sonuçlanmasının ardından, yine eylem yaptı




İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak İZENERJİ şirketinde çalışan DİSK Genel İş Sendikası üyesi işçiler, ihalenin iptal edilmesi için Kamu İhale Kurumu'na (KİK) yapılan başvurunun olumsuz sonuçlanmasının ardından, yine eylem yaptı. Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde toplanarak slogan atan çalışanlar, ihaleyi kazanan firmayı belediyeye sokmayacaklarını yineledi. Sabahın erken saatlerinde yüzlerce İZENERJİ A.Ş. çalışanı Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya geldi. İşçilerin bağlı bulunduğu DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası tarafından gerçekleştirilen eylemde sendika yöneticileri açıklama yaptı. İhaleyi kazanan firma ortağının "Bir gün bile olsa, gelip işi alacağız" şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Genel İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Taner Şanlı, "Biz hiçbir şekilde taşeron firma çatısı altında çalışmayacağız" dedi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da işçilere kadro verilmesini istedi. 



İhaleyi Denmar almıştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin park ve bahçe hizmetleri için açtığı ihalenin bir temizlik şirketince kazanılmasının ardından, daha önce bu işi üstlenen belediye iştiraki İZENERJİ çalışanları, durumun taşeronlaşmaya yol açarak hak kaybına neden olacağı gerekçesiyle önceki günlerde de eylem yapmıştı. Belediyenin açtığı park ve bahçe hizmetleri alımı ihalesinde, İZENERJİ ve Denmar Temizlik şirketleri eşit teklif vermiş, ihaleyi kanun gereği bilançosu daha iyi durumdaki Denmar Temizlik şirketi kazanmıştı.



Yeni Asır


Geri Dön