28 / 03 / 2024

İZENERJİ'ye KİK'ten kötü haber!

İZENERJİ'ye KİK'ten kötü haber!

İZENERJİ'ye KİK'ten kötü haber. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZENERJİ şirketinin, hizmet alım ihalesini başka bir firmanın kazanması nedeniyle yaptığı iptal başvurusu, Kamu İhale Kurumu tarafından reddedildi.




İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZENERJİ şirketinin, hizmet alım ihalesini başka bir firmanın kazanması nedeniyle yaptığı iptal başvurusu, Kamu İhale Kurumu tarafından reddedildi. Ret kararının tebliğ edilmesi sonrasında belediye ile ihaleyi alan firmanın sözleşme imzalamasının beklendiği dile getirildi.


Eylem kararı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZENERJİ şirketinde çalışan bin 170 işçi, hizmet alım ihalesini başka bir firmanın kazanması sonrasında eylem kararı almıştı. DİSK'e bağlı olarak çalışan işçiler seslerini duyurmak için çeşitli protestolar yaparken, İZENERJİ yetkilileri ise ihalenin iptali için KİK'e başvurmuştu. Bu başvuru sonrasında gözler Ankara'ya çevrilirken, itirazları değerlendiren KİK iptal başvurusunu reddetti. Çıkan kararın henüz Büyükşehir Belediyesi'ne ulaşmadığı dile getirilirken, önümüzdeki günlerde resmi kararın yetkililere ulaştırılacağı belirtildi. Aksi bir gelişme yaşanmadığı sürece ihaleyi kazanan firma ile belediye arasında hizmet alım ihalesi sözleşmesinin imzalanmasının beklendiği dile getirildi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Henüz belediyeye ulaşan ya da bizim duyduğumuz bir karar yok. Biz 30 Ekim Perşembe günü sabah saat 08.00'de işçilerimizle Büyükşehir Belediyesi önünde buluşup gerekli açıklama ve değerlendirmeleri yapacağız" dedi. 


"Kimsenin ekmeği ile oynamayacağız"

İhaleyi kazanan Dermar Temizlik Şirketi ortağı Remzi Sol, "Ben bir gün dahi zamanım kalsa bu işi gelip yapacağım. İhalenin süresi üç aylıktı ancak itirazlar, tepkiler derken süreç bu zamana kadar uzadı. Bizim bir buçuk aylık bir zamanımız kaldı. Biz kimsenin ekmeği ile oynamayacağız. Herkes görevinde kalacak. Kimse işinden çıkartılmayacak. Ben şirket olarak belediyenin yeni yılda yapacağı büyük ihaleye de gireceğim. Bizim kimsenin ekmeğinde gözümüz yok. İşçiler bizim bünyemizde çalışmaya başladıklarında sendika ile bir daha çalışmayacaklarını göreceksiniz" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön