25 / 04 / 2024

İZKA İnşaat yeni projelere yelken açıyor!

İZKA İnşaat yeni projelere yelken açıyor!

İZKA İnşaat İzmir'de metro, hastane, opera binası gibi önemli yapıların yanı sıra toplu konut projelerini gerçekleştirmiş ve TOKİ'nin tüm Türkiye'deki binlerce inşaatını bitirmiş bir firma



Sadece İzmir'de 40'tan fazla projeyi hayata geçiren İZKA İnşaat halen Mavişehir Park Yaşam ve Yelken Park projelerini tamamlamak için çalışıyor. İZKA İnşaat'ın sahibi ve Yüksek Mimar Azat Yeşil, faaliyetleri hakkında soruları yanıtladı.

İZKA İnşaat, Türkerler İnşaat, Durmaz İnşaat ve Emlak GYO'nun işbirliği ile hayata geçirilecek olan Mavişehir Park Yaşam Projesi kaç konuttan oluşacak Projeden beklenen gelir ne kadardır

Azat Yeşil (A.Y): Proje 521 konuttan oluşacak. Bu, 2008 krizinden sonra İzmir'de yapılan en büyük inşaat yatırımıdır. Emlak Konut'la beraber beklediğimiz gelir 300-350 milyon lira civarında.

Mavişehir Park Yaşam Projesi ile hayata geçirilecek ilkler neler olacak Projeyi Mavişehir'deki mevcut konut projelerinden ayıran özellikler nelerdir

A.Y; Emlak Konut, Mavişehir'deki son projesi olmasından dolayı bu projeyi çok önemsiyor. Bunu bir finalin sonlandırılması gibi düşünebilirsiniz. Park Yaşam Mavişehir'de yer altı otoparkı ve kapalı yüzme havuzu olması itibariyle Mavişehirliler ilkleri yaşayacak. Açık ve kapalı yüzme havuzları dışında suni doğal göletler mevcuttur. Tüm havuz ve göletler biyolojik olarak tasarlanmıştır. İnsan sağlığı açısından bu çok önemlidir.

Park Yaşam Projesi ne zaman satışa sunulacak Projeyi ne kadar sürede bitirmeyi planlıyorsunuz

A.Y: Konutlarımız yeni satışa sunulmuştur. çok yoğun bir taleple karşılaştık. Bizi en çok sevindiren Mavişehir'de oturan ailelerden talep gelmesidir. Konutları, Karşıyaka Spor'un kuruluşunun 100. yılına rastlayan 2012'nin sonunda teslim etmeyi düşünüyoruz.

İzmir'de devam eden bir diğer projeniz olan Yelken Park projesi kaç konuttan oluşuyor Proje ne zaman teslim edilecek

A.Y: Yelken Park Projesi bölgenin ilk sivil kentsel dönüşüm projesidir. Bu projemiz 160 konuttan oluşuyor. Konutları 30 Ocak 2012 tarihinde teslim sözü vermiştik. Fakat olağanüstü bir talep ile karşılaştık. Fiyatlar çok uygun olduğundan satış da hızlı. Biz de inşaatı hızlandırdık. Teslimatı dört ay önce, yani 30 Eylül 2011'de yapacağız.

Yelken Park'ta kaç yatırımcı var

A.Y: Bayraklı bölgesinde 22 katlı inşaatın tek yatırımcısı İZKA İnşaat'tır. Bu proje yüksek yapılar yönetmeliğine uygun yapılan bölgenin ilk projesidir.

Kentin ilk metrosu gibi İZKA İnşaat'ın İzmir'de imza attığı diğer önemli projeler nelerdir

A.Y: Ahmet Priştina Kent Müzesi, Gaziemir Kara Havacılık uçak helikopter pisti ve depoları, Dokuz Eylül Üniversitesi (Ar-Ge) Hastanesi, Karşıyaka Belediye binası, Karşıyaka Opera binası, Karşıyaka çok katlı pazaryeri gibi birçok inşaat projesine imza atmış bulunmaktayız.

İZKA inşaat, daha çok üst yapı projelerine odaklanan bir şirket. Bugüne kadar toplu konutlar, askeri tesisler, üniversite ve kamu binaları inşa ettiniz. İZKA'nın kurulduğu 1995 yılından bugüne hayata geçirdiğiniz proje sayısı ne kadardır

A.Y: 40'a yakın proje bitirdik. Bazıları da halen sürüyor.

İZKA İnşaat'ın  TOKİ  için bugüne kadar yaptığı toplam konut sayısı ne kadardır Bu projeler hangi illerde hayata geçirildi

Türkiye'nin birçok ilinde İZKA İnşaat'ın yaptığı binalar bulunmaktadır. Yalova, çanakkale, Kocaeli, Bursa, İstanbul, Mersin ve Diyarbakır'da beş bin civarında konut inşaatını tamamlayıp teslim ettik.

TOKİ dışında özel sektör şirketlerini hayata geçirdiği toplu konut projelerinde de müteahhit olarak yer alıyor musunuz

A.Y: Evet. Ama bu konuda çok seçici davranıyoruz. İstanbul ve Bursa bölgesinin en güzel projelerini kazandıran Sinpaş G.Y.O'nun Bursa ve İstanbul AQUA CITY 2010 projesinin yapımını üstlendik. Sinpaş'ın bu güzel projelerinin yapımını üstlenmek bizlere ayrıca keyif verdi.
Forbes


Geri Dön