20 / 04 / 2024

İzmir, 3.3 milyar TL borcunu yapılandırdı!

İzmir, 3.3 milyar TL borcunu yapılandırdı!

İzmir, 3.3 milyar TL borcunu yapılandırdı. İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, "Borcunu yapılandıran mükelleflerin ödemelerini düzenli yapması gerekiyor. Yılda 2 taksitini ödemeyenlerin yapılandırması bozuluyor" dedi.




İzmir'de 464 bin mükellef borcu için başvurdu, 3.3 milyar lira yapılandırıldı.  İzmir  Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, "Borcunu yapılandıran mükelleflerin ödemelerini düzenli yapması gerekiyor. Yılda 2 taksitini ödemeyenlerin yapılandırması bozuluyor" dedi. 


Haciz kapıda

2013 yılını değerlendiren İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, Torba Yasa kapsamında vergi mükelleflerinin borçlarını yapılandırması için tanınan sürenin 31 Aralık'ta sona erdiğini hatırlattı. Engin, 6552 Sayılı yasa kapsamında 50 bin ile 250 bin lira arası borcu bulunan 650 mükelleften 510 mükellefle telefonla ve yüzyüze görüştüklerini belirtti. 503 mükellefin yapılandırmadan yararlanmak istediğini, 7 mükellefin ise başvuruda bulunmadığını dile getiren Engin, 5.6 milyar borç stoğunun yüzde 59.61'lik kısmı olan 3 milyar 289 milyon 301 bin 313 lirasının yapılandırdıklarını, böylece hedefledikleri ulaştıklarını söyledi. 

Yıl içinde yapılandırmaya rağmen 2 taksitini ödemeyen mükellefin yapılandırmasının bozulduğunu dile getiren Engin, "Başvuru hedefini yakalamak önemli değil bu başvuruların ödemeye dönüşmesi önemli. Bu hem bizim için hem de mükelleflerin yapılandırılmasının bozulmaması için önemli. Yapılandırmaya katılmayanlar için yasanın verdiği yetkileri kullanacağız. Gayrimenkul haczi, teknolojik gelişmelere bağlı olarak elektronik şekilde de haciz uygulanması, banka hesaplarına haciz gönderilmesi gibi devletin alacağını mükellefleri de mağdur etmeden tahsil etmeyi düşünüyoruz. Bazı mükelleflere telefonla ulaştık. İşlerinin kötü olduğunu, personel ücretlerini ödeyemez duruma geldiklerini söylüyorlar. Onlara faaliyetlerini sürdürecekleri bir alan bırakacağız. Telefonlara çıkmayan kendini gizleyen mükelleflere müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.





Şampiyon: Arkas

İzmir'de gelirler vergisi rekortmeninin Lucien Arkas, kurumlar vergisi rekortmenin de Philip MorrisSa olduğunu açıklandı. İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, İzmir'in 2013 yılı vergi rekortmenlerine Şubat ayının son haftasında ödül vereceklerini söyledi. Engin, 2013 yılı gelir vergisi rekortmenleri Lucien Arkas, Nail Özkardeş, Muharrem Pehlivanoğlu ve Ali Pehlivanoğlu olduğunu, 2013 yılı kurumlar vergisinde Philip MorrisSA, MSC Gemi ve JTI Tütün A.Ş.'nin ödül alacağını duyurdu.




Yeni Asır


Geri Dön