19 / 04 / 2024

İzmir Aliağa'da camii projesi protesto edildi!

İzmir Aliağa'da camii projesi protesto edildi!

İzmir Aliağa'da halk, mahallelerinde bulunan 3.600 metrekarelik arazinin Cami, Kur'an Kursu ve Müftülük Lojmanları yapılmak üzere Aliağa İlçe Müftülüğü'ne devredilip temel hafriyat kazısına başlanmasına tepki gösterdi.



İzmir Aliağa Yalı Mahallesi sakinlerinden oluşan bir grup, dini kompleks yapımı için İlçe Müftülüğüne devredilen arazinin önünde toplanarak basın açıklamasında bulundu. Grup adına basın açıklaması yapan mahalle muhtarı Hürriyet Gülcan, mahalleli olarak dini değerlere önem verdiklerini, camiye karşı olmadıklarını vurgulayarak, "Yalı Mahallemizde bulunan cami, Aliağa'nın en büyük çift minareli 500-600 kişilik bir camisidir. 


Yalı Camiisi'nin altında yine bir Kur'an kursu ve arkasında da Müftülüğe ait bir lojman bulunmaktadır. En önemli hususlardan biri olarak da Aliağa Müftülüğü'ne cami inşaat ruhsatının ne durumda olduğu ile ilgili soruya ruhsatlarının hazır olduğu cevabını aldık. Ancak, Aliağa Belediyesi'ne imar işlerine bu durumu sorduğumuzda ise henüz ruhsat müracaatlarının olmadığı bilgisine sahip olduk. 


Ne tuhaftır ki kamyon ve kepçeler bu kazı işlemini gerçekleştirmiş. Mahalle sakinlerinin görüşleri alınmadan yapılan her türlü oluşumu desteklemiyoruz ve istemiyoruz. Öncelikli olarak bu tip yapılacak olan yapıların burada yaşayan insanların bilgisi onayı olmadan yapılmasına karşıyız." dedi.


İLKOKUL VE ORTA OKUL İSTİYORUZ 


Mahallesinde 3.200 kişinin yaşadığını kaydeden Muhtar Hürriyet Gülcan, resmi kayıtlara göre 05-15 yaş arası ilk ve ortaokul çağında 230 öğrenci olduğunu ifade ederek, "Mahallemizde ilk ve ortaokul bulunmadığından çocuklarımız merkezdeki okullara servis kullanarak ya da Çanakkale -İzmir kara yolunu geçerek gitmektedirler. Bu durum, hem maddi hem de çocuklarımızın can güvenliği yönünden tehlike oluşturmaktadır. Bizler Yalı Mahallesi sakinleri olarak Aliağa'da mahrumiyet bölgesinde yıllardır yaşamaktayız. Öncelikli ihtiyaçlarımız bulunmaktadır. Bunların başında birinci olarak ilköğretim okulu istiyoruz" şeklinde konuştu.




Yeni Vizyon


Geri Dön