25 / 04 / 2024

İzmir-Ankara YHT 2019'da bitecek!

İzmir-Ankara YHT 2019'da bitecek!

Ulaştırma Bakanı Arslan, "YHT'yle önce Ankara'ya, oradan da tüm Anadolu'ya bağlanacak hatlarımızla, ürünler en uca kadar ulaştırılacak. İzmir-Ankara YHT'nin tamamı 2019 yılı içinde bitecek" dedi



Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere İzmir'e gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bornova'da Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü Misafirhanesi'nde basın toplantısı düzenleyerek, bakanlığının İzmir'deki projeleri hakkında bilgi verdi. Toplantıda ilk kez İzmir'den bir ihale sonucunu açıklayacağını vurgulayan Arslan, "Bilindiği gibi Menemen'den Aliağa'ya ve oradan Çandarlı limanına gidecek otoyol, Çanakkale Köprüsü'nün de bir koridoru olacak. İnşallah önümüzdeki ay buranın temelini atacağız ve 3 yıl içinde bitirip kullanmaya açacağız" dedi. Arslan, İzmir'deki projelerle ilgili şöyle konuştu: 


BAĞLAMIŞ OLACAĞIZ 

"İzmirliler'in hizmetindeki İZBAN projesinde TorbalI'dan Selçuk'a kadar uzatılmasında inşaat süreci devam ediyor. 9 Eylül'de bu kısımını da hatta bağlamış olacağız. 10 dakikada bir çalışan ve 220 olan sefer sıklığını Nisan ayından itibaren sabah ve akşam saatlerinde 6 dakikaya indireceğiz." 


"Körfez Geçiş projesinde kurumların görüşleri alındı ve ÇED nihai aşamaya geldi. ÇED'i de en geç Mart'a kadar almış olacağız. ÇED sürecine bağlı olarak imar planlama çalışmaları da şimdi başlıyor." 


ALAÇATI HAVALİMANI 

"İzmirliler'in çok önemsediği Çeşme Alaçatı Havalimanında süreçleri tamamladık, projeler onaylandı. En geç Nisan'da ihaleye çıkılacak." 


HIZLI TREN 2019'DA 

"Yüksek Hızlı Tren ile önce Ankara'ya, oradan da tüm Anadolu'ya bağlanacak hatlarımızla, ürünler en uca kadar ulaştırılacak. İzmir-Ankara yüksek hızlı tren projesinin tamamını 2019 yılı içinde bitirmek istiyoruz." 


SON AŞAMAYA GELDİK 

"Çandarlı limanının üst yapısının ihalesine çıkılmasında son aşamaya geldik. Narlıdere Metro hattı projenin onaylanması anlamında her zaman ulaşıma yardımcı olmaya çalıştık bundan sonra da destek olmaya devam ederiz" diye konuştu. 


Habertürk Egeli


Geri Dön