29 / 03 / 2024

İzmir-Antalya hızlı tren projesi için çalışmalar bu yıl başlayacak!

 İzmir-Antalya hızlı tren projesi için çalışmalar bu yıl başlayacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir-Antalya hızlı tren projesi için çalışmalara 2017- 2018 döneminde başlanacağını açıkladı.



Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Nazilli Ticaret Borsası'nda düzenlenen törende 2016'da ürünlerini en çok tescil ettiren firma yetkililerine plaketlerini verdi. "Nazilli ne isterse yapmaya hazırım" diyen Zeybekci, Ege Bölgesi'nin topyekün kalkınacağını söyledi. Ege bölgesinin tamamı için de projeleri olduğunu ifade eden Bakan Zeybekci, İzmir-Antalya Hızlı Tren hattı için de müjde verdi. Projenin temelinin 2017- 2018 döneminde atılacağını, bölgenin bu sayede turizmde ivme kazanacağını ifade eden Zeybekci, "Aspendos'tan Pamukkale ve Efes'e 35 milyon turisti getirip götüreceğiz" dedi. Zeybekçi şunları söyledi: "2 kez başarısız olduğumuz  İzmir  Expo için değil Ege Expo için başvuracağız. Ege bir bütün olarak gelişecek. Aydın'ın yağ-bal akan ovalarını, dağlarını, termal kaynaklarını ve daha birçok zenginliğini en iyi şekilde değerlendirerek Ege'yi şahlandıracağız."


REKOR KIRDIK


Denizli Kale'de 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda vatandaşlarla buluşan Zeybekci, Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırdıklarını söyledi. Zeybekci, Türkiye'nin, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin hepsinden daha fazla büyüdüğünü belirterek, "Türkiye 46 OECD ülkesi içinde en fazla büyüyen ülke oldu. Dünyanın 16., Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi olduğunu bir kez daha teyit etti" dedi.


Yeni Asır 



Geri Dön