26 / 04 / 2024

İzmir Atatürk OSB'de ruhsatlar dağıtılıyor!

İzmir Atatürk OSB'de ruhsatlar dağıtılıyor!

Türkiye'nin tek plastik ihtisas organize sanayi bölgesi olma özelliği taşıyan Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, en yeni tekniklerle donatılmış altyapısı ile plastik sanayine ivme kazandıracak.



Türkiye'nin tek plastik ihtisas organize sanayi bölgesi olma özelliği taşıyan Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, en yeni tekniklerle donatılmış altyapısı ile plastik sanayine ivme kazandıracak.  MPİOSB'nin her sanayi kuruluşunun yer almak istediği bir yer olduğunu söyledi. 


İzmir Atatürk OSB'ye ve başta Petkim olmak üzere hava, deniz taşımacılığına ve raylı sistemlere, sağlık ve eğitim tesisleri ile işgücü yerleşim birimlerine çok yakın konumu ile sanayicilere rahat bir çalışma ortamı sağlayacak Menemen Plastik İhtisas OSB, çok yakında yatırımcıların hizmetine girecek.  Altyapısı hazır Elektrik, doğalgaz, haberleşme, su ve özellikle bağımsız yangın suyu şebekesi ve diğer tüm altyapılarla donatılmış. 


İstihdam ve katma değer yaratılıyor 

Bölgedeki altyapı çalışmalarının neredeyse sonuna gelindiğini açıklayan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, bütün çalışmaları başta plastik sektörüne, geniş anlamda ise ülke ekonomisine yapılan bir yatırım olarak değerlendirdi. Bölgede hem yoğun bir istihdam hem de büyük boyutlu katma değer yaratılacağının altını çizen Salih Esen, "Asfalt yolları da tamamlanan Organize Sanayi Bölgesi'nde teknik hizmet birimlerinin oluşturulma çalışmaları devam ediyor. Devamında ise OSB'de ihtiyaç duyulacak tüm gelişmiş teknik ve elektronik birimlerin hizmete alınması sağlanacak" dedi.  Teşvik ve katkı beklentisi Yapılan tüm yatırım ve hizmetleri tamamen öz kaynaklar gerçekleştirildiğini vurgulayan Salih Esen, "Organize Sanayi Bölgemizin başta gelen beklentisi; tek plastik ihtisas OSB olması da dikkate alınarak; hakettiği özel teşviklerle desteklenmesi ve içinde bulunduğumuz Büyükşehir Belediyemiz ve bağlı olduğumuz ilçe belediyemizin bölgemiz ile ilgili yol ve çevre ihtiyaçlarımızın acilen çözülmesine katkı sağlamalarıdır" açıklamasını yaptı. 


Ruhsatlar dağıtılıyor 

Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Ocak ayından itibaren başlayan tesis inşaatlarında büyük yol kat edildiğini belirtti.  Esen, 5 bin metrekarelik parseli için inşaat ruhsatını alarak inşaata başlayan ilk firma olan Medusa Plastik İnş. Tic.Ltd.  Şti.'nin yanı sıra Temmuz ayı içerisinde Ege Profil Tic. ve San. A.Ş. 110 bin metrekarelik parseli için, Kastaş Sızdırmazlık Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş. ise 40 bin metrekarelik parseli için inşaat ruhsatlarını alarak inşaatlara başladıklarını, Symplast San. ve Tic. A.Ş.'nin ise 10 bin metrekarelik parseli için ruhsatını Ekim ayı içerisinde aldığını ve inşaatına başladığını belirtti. 



Milliyet Business 



Geri Dön