24 / 04 / 2024

İzmir Atatürk Spor Kompleksi'nin yerinde yeni kompleks inşa edilecek!

İzmir Atatürk Spor Kompleksi'nin yerinde yeni kompleks inşa edilecek!

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, İzmir Atatürk Spor Kompeksi'nin yerinde yeni bir kompleks için harekete geçeceklerini bildirdi.



Karşıyaka, Göztepe ve Alsancak statlarından sonra sıra Atatürk’e gelecek. O proje kenti zengin edecek.


İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, dün Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ile birlikte düzenlediği basın toplantısında vakfın çalışmalarıyla ilgili bilgi verirken, son yıllarda spor tesisleri yönünden büyük sancı yaşayan İzmir'i bu yönden zengin edecek bir projenin hazırlığına girişeceklerini müjdeledi. Öncelikli olarak Karşıyaka, Göztepe ve Alsancak statlarının yapımıyla ilgili süreci hızlandırıp,  İzmir  kulüplerinin stat sancısını dindirme yönünde çalıştıklarını, ancak önünde hiç bir engel kalmayan bu projelerin ardından, İzmir Atatürk Spor Kompeksi'nin yerinde yeni bir kompleks için harekete geçeceklerini bildirdi.


İzmir'de sinerji yaratılmalı


Kulüp yönetimlerinin sportif başarı ve ekonomik sıkıntıları aşma yolunda yaptığı çalışmalar içinde, uzun vadeli düşünme şansı olmadığını, İZVAK'ın kulüpler adına bu misyonu yerine getirdiğini söyleyen Erten, 5 aylık süreçte, statlar konusunda yaptıkları çalışmalarla da bunu kanıtladıklarını ifade etti. Erten, İzmir'de sinerji yaratılarak büyük işler başarılabileceğinin altını çizdi ve Atatürk Stadı ile ilgili projenin de bunlardan biri olduğunu vurguladı. Erten, "Kentin göbeğinde 250 bin metrekarelik spor alanımız var. Buraya spor tesisi anlamında her şeyi yapabiliriz. Stadyum, atletizm stadı, spor salonu ve daha neler neler... Bunun için hep birlikte proje geliştireceğiz" dedi.


Sancak destek verdi


İzmir'de spora en fazla katkı veren firmaların başında gelen FOLKART'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İZVAK'ın çalışmalarını ilgiyle izlediğini, kısa zamanda önemli başarılar kazandıklarını gördüğünü, statlar ve her konuda her zaman gerekli desteği vereceklerini müjdeledi. Sancak, İzmir'in güzel tesisler kazanmasının, sportif başarıyı da artıracağını ifade ederek, bu konuda yapılacak çalışmalara her zaman katkı koyduklarını da anlattı.


Öncelik Statlarda


İZVAK Başkanı Ali Erten, vakfın başkan yardımcısı Fatih Tanfer'in de katıldığı toplantıda önceliği statlara verdiklerini ve kulüplerimizin stat sancısını dindirmenin en önemli konu olduğunu ifade etti. Alsancak Stadı'nda yapılan proje tadilatı ile kale arkasına 900 kişilik konuk seyirci tribünü inşa edileceğini açıklayan Tanfer ise bu sayede taraftar olaylarının da önüne geçilmiş olacağını, konuk seyircilerin stada ayrı yoldan gelip, ayrı tribünde oturabileceğini bildirdi. Göztepe Stadı konusunda herhangi bir pürüzün olmadığını da anlatan İZVAK Başkanı Ali Erten, Karşıyaka Stadı inşaatının mahkeme sürecinde durması nedeniyle,  TOKİ  ile yüklenici firma arasında fiyat farkı konusunda görüşmeler yapıldığını ve bu sorunun da kısa sürede aşılacağını bildirdi.


Yeni Asır 


Geri Dön