20 / 04 / 2024

İzmir-Aydın karayolu inşaat sektörünün en gözde merkezi!

İzmir-Aydın karayolu inşaat sektörünün en gözde merkezi!

İzmir-Aydın karayolu, İzmir Torbalı'nın inşaat sektörü ve yatırımcılar açısından en gözde bölgesi haline geldi. Firmalar bu bölgede yatırım yapmak için adeta birbiriyle yarışıyor.



İzmir-Aydın karayolu,  İzmir  Torbalı'nın inşaat sektörü ve yatırımcılar açısından en gözde bölgesi haline geldi. Firmalar bu bölgede yatırım yapmak için adeta birbiriyle yarışırken, yeni işletmeler de bir bir hizmete giriyor. 2010 yılından bu yana bölgede yaşanan hareketlilik ise Bakan İnşaat'ın başlattığı yatırımlarla start aldı. Bölgedeki ilk yatırımı kendilerinin yaptığını ifade eden Bakan İnşaat'ın ortaklarından Mehmet Ali Kuyabakan, daha sonra gerek akrabalarının gerekse de diğer yatırımcıların yaptığı inşaatlarla bölgenin daha da hareketlendiğini kaydetti. Amcaları ve akrabalarıyla birlikte bölgeye 13 farklı binayı inşa ettiklerini dile getiren başarılı müteahhit, "20 dükkan ve 170'i aşkın daire ile İzmir-Aydın karayolunun hareketlenmesini sağladık. Gerek belediyenin gerekse karayollarının yapacağı düzenlemeler ile bölge daha da değer kazanır" dedi. 


CAZİBE MERKEZİ 

Her gün on binlerce otomobilin geçtiği İzmir-Aydın karayolundan yıllardır yararlanamayan Torbalı'da rüzgar bir nebze de olsun tersine esmeye başladı. Doğru düzgün bir yatırımın yapılmadığı güzergah, şimdilerde inşaat firmalarının akınına uğruyor. İnşa edilen her projeyle birlikte bölgenin çehresi de değişmeye başladı. İnşa edilen binaların altındaki dükkanlarda yatırımcıları bölgeye kaydırdı. Hali hazırda Öz Urfa, Merve Pide, Acıktık Ustam. Kebapçı İsmail Usta gibi yemek firmaları, Ziraat Bankası ve daha birçok kuruluş bölgede yer alıyor. Hali hazırda birçok dükkanda yeni yatırımcısını bekliyor. Bu yatırımlar ile Torbalı'nın marka değeri artarken, yoldan geçenler ise bu işletmelerden alış veriş yaparak ilçe ekonomisine katkıda bulunuyor. 


İLK YATIRIM 5 YIL ÖNCE YAPILDI 

Son yılların en gözde bölgesi olan İzmir-Aydın karayolu nasıl değer kazandı? Bölgenin değer kazanması 5 yıl öncesine dayanıyor. Torbalı'nın en büyük inşaat firmalarından olan Bakan İnşaat, bölgeye ilk ŞİMDİ GÖZDE OLDU: Her gün on binlerce otomobilin geçtiği İzmirAydın karayolundan yıllardır yararlanamayan Torbalı'da rüzgar bir nebze de olsun tersine esmeye başladı. Doğru düzgün bir yatırımın yapılmadığı güzergah, şimdilerde inşaat firmalarının akınına uğruyor kazma vuran firma. Mahmut Kuyabakan ve yeğeni Mehmet Ali Kuyabakan'ın ortaklığındaki firma, bu 5 yıllık süre zarfında İzmir-Aydın karayolu mevkiine 6 bina inşa etti. Kendileri gibi ailelerine bağlı diğer inşaat firmaları da buraya yatırımlar kazandırdı. İlk binayı inşa edecekleri zaman çevreden tepki aldıklarını dile getiren Mehmet Ali Kuyabakan: "Hiç gelişme kaydetmeyen bir bölgeydi ve gelecek de vaat etmiyordu. Ancak biz gelişiminin açık olduğuna inanmıştık. Zaten haklı olduğumuz da kısa süre de görüldü" diye konuştu. 


ARA YOLLAR, KALDIRIMLAR 

İzmir-Aydın karayolu mevkiinin daha hızlı gelişmesini beklediklerini de ifade eden başarılı iş adamı. "Gerek faizlerin yükselmesi, siyasi belirsizlik, gelişimi yavaşlattı. Hali hazırda bölgedeki birçok dükkan boş. Ancak, eğer belirsizlik ortadan kalkar ve faiz oranlan düşerse yeniden hareketlilik kazanır ve yatırımcılar bölgeye akın eder. Özel sektör bölgeye çok fazla yatırım yaptı. Gerek Torbalı Belediyesi gerekse Karayolları Bölge Müdürlüğü'nüıı yapacağı çalışmalar ile burası daha da gelişir ve değer kazanır. Örneği çevre düzenlemesi.ara yollar ve kaldırımlar ile hem araç hem de yaya trafiği daha da artar. Halen 20 yıl önceki kaldırımlar ve ara yollar kullanılıyor. Yatırımcıları olarak bu çalışmaların bir an önce yapılmasını bekliyoruz. Dükkanların boş kalması, yatırımcıların da şevkini ve cesaretini kırdı. O heyecan maalesef ki ortadan kalktı" şeklinde konuştu. 


SİTE PROJESİ GELİYOR 

Bakan İnşaat olarak Torbalı'nın belli başlı bölgelerine yeni yatırımlar kazandırmaya devam ettiklerini dile getiren Mehmet Ali Kuyabakan: "Hali hazırda, Alpkent Mahallesi'nde 26 daire ve 6 dükkandan oluşan inşaat projemiz hızlı bir şekilde sürüyor. Bu bittikten sonra da 2016 yılının tam ortasında yine Alpkent Mahallesi'ne büyük bir site inşa edeceğiz. Eğer piyasalar normale dönerse bu yatırımı hızla gerçekleştireceğiz. 5 bin metrekarelik alanda 4 bloktan oluşan 72 dairelik sitemizin altı tamamen otopark, üstü ise bahçe ve çocuk havuzundan oluşacak. Güzel bir site projesi hedefliyoruz" dedi. 


Mehmet Ali Kuyabakan/Büyük Torbalı Gazetesi


Geri Dön