26 / 04 / 2024

İzmir-Aydın Karayolu yeninelecek!

İzmir-Aydın Karayolu yeninelecek!

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Türkiye'nin en eski karayollarından olan ve yaklaşık 30 kilometrelik kısmı Torbalı sınırları içerisinden geçen İzmir-Aydın Karayolunun yenileneceğini müjdeledi..



Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Türkiye'nin en eski karayollarından olan ve yaklaşık 30 kilometrelik kısmı Torbalı sınırları içerisinden geçen İzmir-Aydın Karayolunun yenileneceğini müjdeledi. Kısıkköy'den başlayıp Belevi'ye kadar uzayan 47,5 kilometrelik yolun duble yol olarak yeniden yapılacağını duyuran Başkan Görmez, dev projenin 1 ay içerisinde başlayacağını vurguladı. Bu çalışma ile Ayrancılar, Kuşçuburun ve Pamukyazı bölgeleri de rahat bir nefes alacak.

Hergün on binlerce aracın kullandığı İzmir-Aydın karayolu, yaklaşık 25 yıl önce otoyolun açılmasıyla eski hareketliliğini kaybetti. Ancak, ilçe ve mahallelerle bağlantılar için kullanılan eski yol önemini koruyor. Torbalı sınırlarında, Türkmenköy'den başlayan yol Pamukyazı Mahallesi'ne kadar uzanıyor. Torbalı'nın içinden yaklaşık 30 kilometre devam eden yolda, her yıl yüzlerce trafik kazası meydana geliyor. Maddi hasarlı, yaralamalı ve ölümlü kazaların sayısı bir hayli fazla. Çift yönlü 4 şeritli yol yapılacak çalışmayla yenilenecek.


20 kavşak var

200 kilometrelik yolun yaklaşık 50 kilometresi yenilenecek ve duble yol olacak. Kısıkköy'den başlayıp Belevi'ye kadar olan bölümdeki 2'si kapalı olmak üzere 20 kavşakta da düzenleme yapılacak. Kavşakların 8 tanesinde sinyalizasyon bulunurken, bir tanesi de döner kavşak olarak kullanımda. Yenileme çalışmalarının 1 ay içerisinde başlayacağını dile getiren Başkan Görmez, "İlçemizin tam ortasından geçen karayolu sil baştan yenilenecek ve duble yol olacak. Bakanlık ile yaptığımız görüşmeler neticesinde projenin startı verildi. İlçemiz modern bir yola kavuşacak" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön