29 / 03 / 2024

İzmir Ayrancılar Meydan projesinin ilk kazması vuruluyor!

İzmir Ayrancılar Meydan projesinin ilk kazması vuruluyor!

İzmir Torbalı Belediyesi’nin “Her mahalleye bir meydan” projesinde sıra Ayrancılar’a geldi. İhale süreci tamamlanan proje için önümüzdeki günlerde ilk kazma vurulacak.





Sosyal, ekonomik hayatın giderek canlandığı, konut sektörünün modern kentleşmeyi hızlandırdığı İzmir'in yeni çekim merkezi Ayrancılar'da Torbalı Belediyesi meydan projesini hayata geçiriyor. Projenin ihale aşaması geçtiğimiz gün sona erdi.


Proje kapsamında mevcut belediye binasının yıkılacak. Ardından açılacak alanda; 820 metrekare biyolojik gölet, 300 metrekare kaskatlı fıskiyeli havuz, 250 metrekare kafeterya, 250 metrekare ahşap dinlenme alanları ve teraslar, 160 metrekare fitness ve çocuk oyun alanı, 50 metrekare WC, 2 bin 570 metrekare sert zemin, 2 bin 600 metrekare yeşil alan olmak üzere toplam 7 bin metrekare meydan projesi inşa edilecek.


"TORBALI AYRANCILAR'DAN BAŞLAR"


Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Ayrancılar'ın önemli bir çekim merkezi haline geldiğini, konut ve sanayi sektörünün ilgi odağı olduğunu belirterek, şunları söyledi:


"Bizim bir sloganımız var; 'Torbalı Ayrancılar'dan Başlar' diyoruz. Ayrancılar bütün bu bölgedeki gelişmenin büyümenin can damarıdır. Sosyal, kültürel hayatı canlı tutmak, Ayrancılar'ı İzmir'e bağımlı, sosyal açıdan ondan beslenen bir yerleşim alanı olmaktan kurtarmak adına buraya özel bir önem veriyoruz. Meydanlar ilçelerin sembolüdür. Kimliğini yansıtır. Çoğu şehirler meydanlarıyla anılır. Buluşmaların, konuşmaların yapıldığı yerlerdir meydanlar. Biz Torbalı genelinde var olan atıl durumdaki tüm yerleri halkın hizmetine sunma çabası içindeyiz. Meydanlar, sevgi yolları vatandaşlarımızın dinlenebilecekleri yorgunluklarını giderebilecekleri, nefes alabilecekleri yerlerdir. Kentteki sosyal hayat canlı olduğu sürece ekonomiyi de canlı tutabiliriz. Torbalı ekonomisindeki canlılığı, üretim gücünü yeterince sosyal hayata yansıtamıyoruz. Torbalı'da ve yöresinde çalışanların sosyal olarak da burada kalmalarını istiyoruz. İlçemizde bol seçenekli, kaliteli sosyal mekânlar açılmaya başladı. Bu durum bizi ayrıca mutlu ediyor."



Yeni Asır


Geri Dön