24 / 04 / 2024

İzmir Ayrancılar'a spor kompleksi geliyor!

İzmir Ayrancılar'a spor kompleksi geliyor!

İZmir Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Ayrancılar Mahallesi için projelendirilen gençlik merkezi ve spor kompleksinin inşaat ruhsatını imzaladı.




Torbalı'nın en büyük mahallesi Ayrancılar için projelendirilen gençlik merkezi ve spor kompleksinin inşaat ruhsatını imzalayan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Önemli bir eksiklik giderilmiş olacak. Başbakanımız ve  İzmir  Milletvekilimiz Sayın Binali Yıldırım'a Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Mahmut Atilla Kaya'ya çok teşekkür ederiz" dedi. 


Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Ayrancılar Mahallesi için projelendirilen gençlik merkezi ve spor kompleksinin inşaat ruhsatını imzaladı. 


Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Torbalı Belediyesinin işbirliği sonucu projesi tamamlanan, ihalesi gerçekleşen Ayrancılar Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi'nin çok amaçlı olduğunu belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Projelendirme, yer tahsisi süreci dahil olmak üzere her aşamasını yakından izlediğim bir çalışmaydı. 'Torbalı Ayrancılar'dan başlar' sloganımızla örtüşen bir merkez olacak. Bu merkezde; uygulamalı güzel sanatlar, farklı enstrümanların eğitimi, tiyatro, edebiyat, el sanatları, fotoğrafçılık, ağaç işleri, model uçak çalışmaları, moda tasarımcılığı, izcilik ve satranç başta olmak üzere burada gençlerimiz birçok alanda kurs görecekler. 


Spor kompleksinde ise birçok spor dalından gençlerimiz yararlanacak. Gençlerimiz; kültüre, sanata, bilime, spora yönlendirmek için başka projeler üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu. 


8 AYDA TAMAMLANACAK 

Yer teslimi yapılan Ayrancılar Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi'nin 8 ayda tamamlanması amaçlanıyor. Mevcut Ayrancılar Kapalı Spor Salonu'nun bitişiğinde inşa edilecek olan gençlik merkezi, 50 bin nüfuslu Ayrancılar Mahallesi'nde önemli bir misyon üstlenecek. Gençlik merkezi 750 metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Kompleksin çevresindeki 8 bin 700 metre karelik alanda ise; basketbol, futbol ve voleybol sahaları bulunacak.


İlk Ses


Geri Dön