28 / 03 / 2024

İzmir Balçova Teleferik Tesisleri'nin ihale süreci başladı!

İzmir Balçova Teleferik Tesisleri'nin ihale süreci başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Nisan sonunda açmayı planladığı Balçova Teleferik Tesisleri'nin giriş bölümünü düzenleyecek yeni bir ihale süreci başlattı..



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Nisan sonunda açmayı planladığı Balçova Teleferik Tesisleri'nin giriş bölümünü düzenleyecek yeni bir ihale süreci başlattı. Büfe ve taksi durağı Nisan ayı sonunda Balçova Teleferik Tesisleri'ni İzmirlilerle buluşturmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, giriş bölümünü de Avrupa'daki örneklerine benzetmek için proje hazırladı. Projenin yapım ihalesi, 13 Şubat Cuma günü yapıldı. Bin 163 metrekare alanda yapılacak çalışma için, Ekonomi Üniversitesi karşısında bulunan ve Balçova Belediyesi'nin kiracısı olan taksi durağı ve büfenin de kaldırılması kararı alındı. Şu an taksi durağının bulunduğu kısım, tesisin giriş bölümü olacak. Binişe doğru yukarı çıkan zemin hem yeşillendirilecek hem de mermer kaplanacak. Duvarlara ise metal paneller içine konan taşlarla modern bir hava verilecek. Yüklenici firmaya yer teslimi yapılmasının ardından inşaatın 45 gün içinde tamamlanması bekleniyor. 


Saatte bin 200 yolcu taşıyacak 

Gökkuşağı diye adlandırılan kabinler, geçtiğimiz Ocak ayında İzmir'e geldi. 

Kabinlerin sisteme entegre etmesiyle birlikte hatta test sürüşleri başladı. Siemens yetkililerinin vereceği 'kullanıma elverişlidir' raporundan sonra tesis kullanıma hazır hale gelecek. Nisan sonunda açılış yapılması bekleniyor. 


20 adet kabin çalışacak 

AB standartlarına uygun olarak yeni baştan tasarlanan ve saatte bin 200 yolcu taşıyacak olan Balçova Teleferik Tesisleri'nde 20 adet 8'er kişilik kabinler bulunacak. Yolculuk süresi 2 dakika 42 saniye olacak. Tesis 12 milyon liraya yapılacak. 


Habertürk Egeli


Geri Dön